viernes, 12 de diciembre de 2008

Setmana Blanca per la convivència i el civisme a La Ribera

El Centre Cívic La Ribera acollirà del 15 al 19 de desembre la Setmana Blanca per la convivència i el civisme. Mitjançant la projecció de pel·lícules i xerrades, els assistents podran debatre sobre temes com la xenofòbia, la convivència, els joves, la immigració, el medi ambient i el civisme, i conèixer els serveis i les iniciatives que desenvolupa l’Ajuntament de Montcada i Reixac en aquests àmbits.

La iniciativa s’emmarca en el Pla Integral de La Ribera i hi col·laboren les regidories d’Integració, Cooperació i Solidaritat, Infància i Joventut, la Taula Cívica de La Ribera i els Mossos d’Esquadra. La inauguració la presidirà l’alcalde, César Arrizabalaga, dilluns 15 a les 18 hores.

A més de les pel·lícules i xerrades, durant tota la setmana el Centre Cívic acollirà una exposició amb dibuixos i un collage, que es penjarà al sostre de l’entrada, sobre actituds cíviques i incíviques, que han fet els infants que participen en les activitats dels diferents centres cívics del municipi, així com un dibuix en blanc i negre de La Ribera, que podran acolorir. També es podran llegir fins a 150 frases de personatges cèlebres i anònims relacionades amb el foment del civisme, la convivència i el respecte al medi ambient, que decoraran el passadís de l’entrada de l’equipament; i un gran mural recordarà les normatives municipals sobre convivència i civisme. Per últim, durant tota la setmana hi haurà cinc espais artístics que fomentaran, mitjançant el joc, la reflexió en àmbits com el reciclatge, la interculturalitat, el civisme, el medi ambient i el silenci.

Les pel·lícules que es projectaran al llarg de la setmana són: ‘Las cartas de Alou’, de Montxo Armendáriz (dilluns, 19h); ’14 kms’, de Gerardo Olivares (dimarts, 11h); ‘In this world’, de Michael Winterbottom (dimarts, 18h); ‘Kandahar’, de Mohsen Makhmalbaf (dimecres, 11h); ‘Flores de otro mundo’, d’Icíar Bollaín (dimecres, 18h); i ‘Sólo un beso’, de Ken Loach (dijous, 18h).

Després de cada projecció hi haurà col·loquis i xerrades participatives i/o informatives sobre els temes de les pel·lícules, el Servei Institucional i Social, civisme i joventut, integració, cooperació i solidaritat, medi ambient, la Taula Cívica, i seguretat ciutadana adreçada a la gent gran, que tancarà la Setmana Blanca el divendres (11.30h).

No hay comentarios: