viernes, 12 de diciembre de 2008

Presentat el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Montcada i Reixac

Audio:

Fotos: Pepe Martínez
La regidoria d’Integració, Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat aquest matí el Pla Local per a la Inclusió i Cohesió Social en la jornada que s’ha desenvolupat a la Casa de la Vila.

La presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas, i el regidor d’Integració, Cooperació i Solidaritat, Carles Guijarro, han inaugurat la jornada. En la seva intervenció, Rivas ha advertit que l’exclusió social “és una situació de combinació de factors negatius, vinculats a diversos aspectes de la vida, com la família, el treball, la cultura, l’educació, la religió o la política, i, per tant, tots hi estem exposats”. La regidora ha assenyalat que és obligació de les administracions “posar els mitjans per prevenir l’exclusió social i, en els casos que no sigui possible, establir mecanismes per intentar donar-hi solució”.

En la mateixa línia, Guijarro ha recordat que “els canvis que s’han produït en la nostra societat en els darrers anys han provocat que hi hagi molts factors que ens fan vulnerables. El repte de l’Ajuntament és evitar que cap ciutadà se senti exclòs socialment”. En aquest sentit, ha subratllat la importància del treball transversal entre els diferents serveis municipals, i la col·laboració amb les altres administracions.

La presentació de la jornada ha comptat amb la participació del tècnic de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i representats de l’associació CEMORIBA,


Els tècnics municipals han explicat el procés d’elaboració del Pla Local per a la Inclusió i Cohesió Social de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, que comença amb una diagnosi per conèixer les causes de l’exclusió social i elaborar un mapa de recursos del municipi per fer-hi front; continua amb la detecció de les necessitats i mancances i la recerca d’estratègies per a la seva cobertura; la implicació dels agents econòmics i socials com a instruments compromesos en la dimensió integració/exclusió; i, per últim, la sensibilització de la població com a eina responsable en la creació d’una xarxa de suport, tenint en compte que tothom es pot veure afectat per desavantatges socials.

No hay comentarios: