martes, 16 de diciembre de 2008

Restauració del riu Ripoll


Les obres de neteja de residus i adequació paisatgística i ambiental del riu Ripoll al seu pas per Montcada i Reixac, s’estan duent a terme en aquests moments en el tram comprès entre el pont que uneix els polígons La Granja i La Ferreria.
En concret, l’actuació consisteix en la represa dels treballs que ja es van iniciar ara fa un any i es corresponen amb la segona fase de la restauració planificada en el projecte inicial.

Aquesta actuació, que s’està realitzant amb el suport del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, consisteix en la rehabilitació de la llera del riu per mitjà de la retirada dels horts il·legals, dels residus i en la revegetació amb espècies de ribera i arbustos. També s’ha demanat un ajut a l’Agència Catalana de l’Aigua.


L’actuació total es realitza en el tram comprès entre la desembocadura de la riera de Sant Cugat al riu Ripoll i el límit del terme municipal de Montcada i Reixac i Ripollet, que representa una superfície de 12 ha. Es treballs estan oberts a la participació d’entitats, en concret hi ha col·laborat Projecte Rius i l’Associació per la Conservació de l’Entorn i la Recerca (ACER), entre d’altres, amb els quals s’espera seguir col·laborant.

No hay comentarios: