jueves, 11 de diciembre de 2008

Cinc empreses competeixen per redactar el projecte executiu de l’Hospital Ernest Lluch

La Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac i l’Ajuntament de Barberà han seleccionat les cinc empreses que competiran per redactar el projecte executiu de l’hospital Ernest Lluch, que es construirà als terrenys de la fàbrica Redosa, a Montcada i Reixac. Es tracta de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Pinearq, SL i Bbats Consulting & Projects, SLP; Casa Consultors i Arquitectes, SL; la UTE formada per b720 Arquitectura, SL, Vicenç Benéitez Rodríguez i Patricio Martínez, Maximià Torruella, arquitectura, SLP; la UTE formada per E. Donato Arqte. & Associats, SL i Cadet Huet Architectes; i la UTE formada per Estudi P/S/P Arquitectura, SCP, Moisés Gallego Olmos i Office Arquitects i Barcelona, SL (OAB).

Al concurs s’hi han presentat un total de 24 licitadors, dels quals el jurat ha valorat la qualificació professional en funció del currículum aportat. Cada un d’ells havia de destacar deu projectes en què hagin treballat, amb un mínim de dos relacionats amb equipaments de salut.

Els cinc seleccionats disposen ara de 60 dies per presentar el projecte de l’hospital, transcorreguts els quals, el jurat, integrat pel president de la Mancomunitat, un arquitecte dels ajuntaments convocants, dos arquitectes del Servei Català de la Salut (CatSalut), el gerent d’infraestructures d’aquest organisme, un representant de la Regió Sanitària de Barcelona, i un arquitecte designat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, escollirà el guanyador. A continuació, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya adjudicarà el projecte executiu, per valor de 4.537.308,77 euros, que haurà d’estar enllestit en un termini màxim de 12 mesos.


L’hospital Ernest Lluch disposarà d’una superfície construïda de prop de 37.000 m2, amb 190 llits per a pacients aguts i 60 per a pacients de mitja estada, cinc quiròfans convencionals i dos per a cirurgia major ambulatòria, tres sales de part, àrea de consultes externes de totes les especialitats amb 49 consultoris i 21 gabinets d’exploració, 32 places d’hospital de dia, una àrea d’hemodiàlisi per a 15 persones, àrea de diagnòstic per la imatge (ressonància magnètica i escàner), àrea de rehabilitació i àrea d’urgències amb metges de medicina interna, pediatria, cirurgia, traumatologia i obstetrícia.


L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha assegurat que l'Hospital Ernest Lluch "serà un equipament emblemàtic, referent a la comarca", i ha avançat que "en breu estarem en disposició de completar l'adquisició dels terrenys i, per tant, podrem fer-ne la cessió al Departament de Salut de la Generalitat per tal que l'obra comenci el més aviat possible".

El pasat mes de novembre es va celebrar en la Sala de Cultura de Ripollet una assemblea informativa a càrrec de la Coordinadora per a la Sanitat Publica informant del retard que duu l'Hospital Ernest Lluch ja que encara no han estat comprats els terrenys i per tant no han pogut ser cedits a la Generalitat de Catalunya.
Representants de la Coordinadora, van ressaltar la falta d'informació que tenen de l'administració que encara no té aprovat el concurs d'idees al·ludint el gran numero de propostes i van fer especial èmfasi que duen un retard de cinc anys en la construcció de l'hospital.

No hay comentarios: