miércoles, 24 de diciembre de 2008

El Ple aprova el Pla Local d’Habitatge, que definirà les polítiques en aquesta matèria fins el 2012

Foto: Pleno del 18.12.08
L’Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar al darrer Ple Municipal, celebrat el passat dijous 18 de desembre, el Pla Local d’Habitatge (PLH), un document que defineix les estratègies i concreta les actuacions a promoure des del govern local en relació al sòl i al sostre residencial, existent o de nova creació, amb l’objectiu de fomentar l’assoliment del dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

El pla s’aplicarà durant el període 2007-2012. Per a la seva redacció el consistori ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
La regidora d’Habitatge, Eva Gonzalo, ha afirmat “els problemes d’habitatge són una prioritat per a l’Ajuntament, i en aquest sentit, el PLH és un document tècnic que defineix la situació actual de Montcada i Reixac, determina uns escenaris d’evolució i proposa actuacions a desenvolupar”.

El document contempla programes amb la finalitat de prioritzar actuacions integrals als barris amb major problemàtica i la promoció d’habitatges públic, tant de venta com de lloguer. Entre els objectius que es fixa al pla, destaca la creació de noves promocions d’habitatge, en els diferents règims i modalitats, la posada en marxa d’actuacions vinculades a la qualitat, conservació i rehabilitació del parc d’habitatges construïts, el foment de l’Oficina Local d’Habitatge (a la segona planta de l’edifici consistorial), la previsió de situacions d’exclusió o la creació de mecanismes de caràcter tècnic, econòmic i financer que permetin la gestió, el desplegament, el seguiment i l’avaluació del pla.

No hay comentarios: