jueves, 18 de febrero de 2010

Montcada: L'Ajuntament aporta 11.700 euros al projecte 'Espais de trobada, espais de convivència' d'El Turó

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat una aportació d'11.700 euros per a la realització del projecte 'Espais de trobada, espais de convivència' a l'Escola El Turó, l'objectiu del qual és assolir la integració dels alumnes nouvinguts i les seves famílies.

També es creen espais de trobada per als nens i nenes mitjançant activitats lúdiques i lligades a l'estudi, com aules d'estudi (reforç escolar) i un taller de contes lligats a l'origen dels i les alumnes.La iniciativa permet evitar els prejudicis, millorant el clima de relació entre els diversos col·lectius del centre, i afavorir l'ajustament dels nens i nenes al nou model escolar i a la situació de diversitat creada en el col·legi per l'augment d'alumnes nouvinguts.

La definició de les activitats es fa a través d'un procés participatiu en què els pares i mares poden expressar les seves opinions i propostes.

Les activitats per als infants tenen un caire interactiu i lúdic, i s'hi treballen principalment els aspectes lligats a la cohesió, la convivència i la diversitat.

Una de les potes del projecte és la gestió d'un fons econòmic adreçat a famílies amb pocs recursos, que possibilita que els infants participin en totes les activitats organitzades per l'escola, com colònies i sortides, que són una important via per afavorir la cohesió i la inclusió social.Montcada.cat

No hay comentarios: