jueves, 11 de febrero de 2010

La PTP reclama la inclusió de Barberà i Badia en la primera fase del Tramvallès

L'Associació per a la Promoció del Transport Públic considera positiva la licitació, per part de la Generalitat, de l’estudi de la línia del tramvia entre Montcada i la UAB.

Per a la PTP, aquesta gestió suposa un pas més endavant i un impuls a un projecte que durant anys havia quedat oblidat per les administracions, segons assegura el president de la PTP, Ricard Riol. Riol recorda que ara fa un any i mig va ser la societat civil qui va recuperar la idea d'una tramvia que connectés internament els principals barris de les ciutats de la comarca.

La línia connectarà Montcada amb Ripollet, el nucli de Cerdanyola i el campus de l’Autònoma. A més, el servei enllaçarà amb les línies de tren de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat. Des de l’associació defensen que el recorregut concret hauria de ser consensuat amb els ajuntaments afectats.

D’altra banda, lamenten que en aquesta primera fase del Tramvallès no s’hagin inclòs els municipis de Badia i Barberà del Vallès, dos nuclis urbans amb una gran densitat de població.

També està previst que el servei enllaci amb les actuacions futures del túnel de Montcada i el túnel d’Horta per connectar després amb la xarxa de transport públic de la ciutat de Barcelona.

Ricard Riol assegura que des de l’associació veuen l’obra del túnel d’Horta com a una quimera. Es tracta, diu el president, “d’una obra faraònica”. Per a la PTP la prioritat hauria de ser garantir la millora de l’actual xarxa de transport públic potenciant les línies de rodalies Renfe amb la construcció del túnel de Montcada.

Precisament sobre el túnel de Montcada, Ricard Riol assegura que es tracta d’una obra amb escàs impacte mediambiental que suposaria un guany molt important pel que fa a l’estalvi de temps en els viatges entre Cerdanyola i Barcelona; un guany que, segons indica, podria ser molt superior fins i tot al metro.

Des de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic afirmen que el Tramvallès és una gran inversió que està del tot justificada pel gran volum de població que es concentra a la comarca del Vallès Occidental. Segons l’entitat, aquest nou transport no veurà la llum, com a mínim, en un període de 6 anys. Cerdanyola.info

No hay comentarios: