martes, 2 de febrero de 2010

Cerdanyola: Cher Ami s'endú el Premi Gaudí al millor film d'animació

La pel·lícula d'animació Cher ami, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula d'animació catalana de l'any. La pel·lícula de la productora cerdanyolenca Acció s'imposava ahir en la gala dels premis Gaudí mentre espera la celebració de la gala dels Goya que es farà el 14 de febrer.

Cher Ami està basat en un fet històric real, el protagonitzat per un colom que l'any 1918, durant la Primera Guerra Mundial, va aconseguir salvar la vida d’un batalló atrapat entre dos focs a França. El director i productor de Cher ami, Miquel Pujol, agraïa el premi "pel que significa de reconeixement a una tasca en equip i per ajudar a que la pel·lícula continuï viva".
El lliurament del premi es pot seguir al web de TV3: www.tv3.cat/videos/2685690/Cher-Ami-millor-pellicula-danimacio.

La pel·lícula de Miquel Pujol utilitza una tècnica mixta novedosa a la indústria audiovisual europea. Combina el 2D dels personatges amb el 3D d’algunes de les imatges més dures del film, com els avions de guerra o les trinxeres. Per tant, combina les tècniques d’animació més tradicionals amb les més actuals. Miquel Pujol troba força interessant experimentar amb el 3D "tant com es pugui", i no creu que l’animació en 2D estigui acabada. Per en Miquel Pujol, més enllà de la tècnica emprada, el fonamental per a una pel·lícula és comptar amb una bona història al darrere, que la faci atractiva tant per al públic més infantil, al que va majoritàriament destinada, com per al públic adult que també està a la sala de projecció. La pel·lícula de l'estudi Acció competirà el dia 14 en la gala dels premis del cinema espanyol. Cher ami està nominada al Goya a la millor pel.lícula d'animació juntament amb Animal Channel, Pérez, el ratoncito de tus sueños 2, i Planet 51, la gran favorita.

La productora Acció es troba actualment treballant en una pel·lícula alemanya, protagonitzada per un ós panda, que es preveu enllestir a finals d’any. Cerdanyola.info

No hay comentarios: