lunes, 22 de febrero de 2010

Cerdanyola: El Cerdanyola CH es proclama campió de la Copa de la Reina.

Les verd-i-blanques han derrotat el Voltregà per 4 a 5 en la gran final i per primera vegada en la història han guanyat la V edició de la Copa de la Reina.

Per primera vegada en la història el Cerdanyola CH s'ha proclamat campió de la Copa de la Reina
La final entre el Voltregà i el Cerdanyola CH ha estat un gran partit en el que l'emoció s'ha mantingut fins els darrers segons. Les de José Emilio Borregán han demostrat avui a Vilanova i la Geltrú que en l'actualitat són el millor equip d'hoquei patins: començaven la temporada conquerint la Supercopa de Catalunya davant el mateix Voltregà, han acabat la primera volta de l'OK Liga líders i avui s'han proclamat campiones de la Copa de la Reina.
El Voltregà sortia avui amb l'etiqueta de favorit per la seva experiència en la Copa de la Reina (va ser el guanyador en les tres primeres edicions). En el minut 6, les de Pep Maydeu han avisat en fins a dues ocasions estavellant la pilota als pals de la porteria defensada per Laia Salicrú. Però avui, les primeres en anotar han estat les de Cerdanyola; en el minut 10 Mònica Piosa, que després seria nomenada millor jugadora, ha superat a Laia Vives amb un xut potent i creuat que ha significat el 0 a 1. Tres minuts després, les de Sant Hipòlit tornaven a posar l'empat al marcador quan Anna Casaramona a fet entrar per l'escaire el seu xut (1-1). Amb l'empat, les de Voltregà portaven la iniciativa en el joc i el Cerdanyola buscava les seves oportunitats a la contra. Finalment ha estat Daniela Guerrero, una altra vegada immesurable, la que de penal ha fet l'1 a 2 amb el que s'ha arribat al descans.
Només començar la segona part, la final es posava de cara pel Cerdanyola doncs el minut 2 Piosa ha tornat a demostrar l'eficàcia del seu xut fent l'1 a 3 que encarrilaba el partit. Però el Voltregà no ha trigat en reaccionar i Cristina Barceló ha retallat distàncies amb el segon pel seu equip (2-3). En el minut 4, Carla Dorca ha vist la targeta blava i ha hagut d'abandonar el partit, però el Cerdanyola no ha sabut aprofitar la superioritat i dos minuts després els dos equips tornaven a jugar en igualtat de condicions.

En el minut 7 el Voltregà a comès la seva desena falta d'equip i l'experta en el llançament de faltes directes, Guerrero no ha fallat.

L'argentina s'ha permès la fibrolitat d'aixecar la pilota amb l'stick donar tres copets enlaire i picar la bola per sobre de Vives per fer un celebrat 2 a 4. Daniela Guerrero ha estat premiada com la màxima golejadora. Les de Pep Maydeu no s'han donat per vençudes i en el minut 9 Carla Giudici li robava la pilota a Adriana Gutiérrez al mig de la pista i superava a Salicrú en l'u contra u per fer el 3 a 4.

L'expulsió per protestar de Natasha Lee en el minut 13 deixava el Voltregà en inferioritat i inexplicablement el Cerdanyola ha comès un penal que li ha donat l'empat a les blanc-i-blaves; Giudici ha agafat la responsabilitat i l'ha encertat (4-4).

A falta de poc més d'un minut pel final, les cerdanyolenques han comès la desena falta d'equip, però en aquesta ocasió Salicrú li ha guanyat la partida a la seva companya de selecció Giudicci i ha salvat el cinquè del Voltregà.

Les cerdanyolenques sempre lluiten els partits fins els darrers segons i avui no ha sigut diferent; en la darrera jugada del partit Adriana Gutiérrez ha estabellat la pilota al travesser i en el refús estava Mònica Piosa i que molt atenta ha enviat la bola al fons de la xarxa i ha fet el cinquè i definitiu gol que ha donat la Copa de la Reina al Cerdanyola CH.
L'eufòria s'ha apoderat de les jugadores verd-i-blanques i també del nombrós grup de seguidors del Cerdanyola que s'han desplaçat fins a Vilanova per seguir la final en directe. Avui, les noies del Cerdanyola CH han escrit una pàgina més en la història de l'hoquei femení i és que sempre apareixeran els noms de Salicrú, Iglesias, Piosa, Espriu, Guerrero, Daribó, Gutiérrez, Jimeno,
Voltregà (4): Laia Vives, Natasha Lee, Cristina Barceló, Marta Llompart, Carla Giudicci -cinc inicial- Carla Dorca, Anna Casaramona, Maria Ferron, Anna Romero i Mireia Moraleda.
Cerdanyola CH (5): Laia Salicrú, Daniela Guerrero, Mònica Piosa, Iolanda Font, Adriana Gutiérrez -cinc inicial- Vanessa Daribo, Anna Espriu, Marina Garriga i Bea Iglesias.
Àrbitres: Carmenia i Galán