domingo, 28 de febrero de 2010

Els bombers no sabien que hi havia un transformador elèctric i que el nen accidentat s'havia electrocutat

Foto ACN - Solar donde se encuentra la estación eléctrica.
Enlace a video:
http://www.3cat24.cat/video/2742510
Els bombers no sabien que hi havia un transformador elèctric i que el nen accidentat s'havia electrocutat.
Actualitzat a les 23:08 h 27/02/2010
Els bombers que van anar a rescatar el nen que havia patit un accident a l'interior d'un solar envoltat per una tanca al barri de la Verneda de Barcelona desconeixen que allà hi hagués una instal•lació elèctrica. Per aquest motiu no es va donar avís a la companyia Endesa perquè desconnectés el corrent. Quan els bombers van accedir a la zona per socórrer el nen -que hi havia entrat per recuperar una pilota-, no sabien que havia estat víctima d'una forta descàrrega d'electricitat de mitjana tensió en col•locar una escala per baixar a un forat. Els dos bombers també es van electrocutar mentre intentaven rescatar el nen i un d'ells ha mort a conseqüència de les cremades, que li van afectar el 80% del cos.
Tanca
Els bombers van arribar al solar, situat al número 161 de la rambla Guipúscoa de Barcelona, al barri de la Verneda, en rebre un avís que un menor havia caigut "en el forat d'una obra", segons fonts municipals. Per accedir-hi, el nen va repenjar una escala metàl•lica sobre un cable de tensió mitjana. En tocar el metall va rebre una forta descàrrega.

En arribar al lloc dels fets, els bombers van trobar el solar totalment envoltat d'una tanca i van saltar al seu interior per rescatar el nen, però en intentar-ho dos dels bombers van resultar electrocutats abans de poder treure el menor del forat. Un dels bombers va tocar l'escala i va quedar enganxat, i va patir cremades al 80% del cos. Un segon membre del cos va aconseguir desenganxar-lo, però també es va fer cremades a les mans.

Va ser en aquell moment quan els altres efectius dels bombers es van adonar de la situació i, a les 19.26 hores, van sol•licitar a la companyia Endesa que tallés el corrent elèctric per poder procedir a rescatar el nen, que hauria entrat al solar per recuperar una pilota. Finalment, els efectius van poder treure el menor, que es va fer cremades i contusions a conseqüència del corrent elèctric.

Els tres ferits els van traslladar a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Durant la nit, un dels bombers, que tenia 28 anys, ha mort a conseqüència de la gravetat de les ferides. (Se trata de José Garrido, vecino de Montcada i Reixac aunque desde hacía dos o tres años residia en Ripollet, su familia continua residiendo en Montcada.) e.p.d.
El menor presenta cremades al 36% del cos i el seu pronòstic és molt greu, tot i que estable, segons ha informat l'hospital. El pronòstic de l'altre agent, de 50 anys d'edat, és menys greu.

Instal•lació tancada, però sense senyalitzar
Des de fa mesos, el lloc que ocupaven les instal•lacions de la Coca-cola a la rambla Guipúscoa, al barri de la Verneda, és un solar buit envoltat per una tanca metàl•lica. En el moment d'accedir al lloc de l'accident, els bombers no eren conscients que hi havia un centre de transformació elèctrica, on es modifica corrent d'11.000 volts a 220.

Malgrat que no hi hagi cap senyalització visible que indiqui l'existència del transformador, fonts dels mateixos bombers asseguren, però, que el solar estava ben delimitat i que el menor, acompanyat d'un altre nen, va haver de trencar una reixeta per accedir-hi.

Endesa ha informat que les instal•lacions estaven correctament tancades amb un cadenat i que el transformador -que presta servei a la zona- s'havia revisat recentment.
Fuente: 3cat24.cat

No hay comentarios: