jueves, 11 de febrero de 2010

Cerdanyola: El Govern presenta un pressupost per a 2010 de 64,8 milions d'euros

Ortiz, Carmona i Pla han explicat en roda de premsa els pressupostos per al 2010
Foto: J.R.Urbano Cerdanyola.info

El Ple de Cerdanyola sotmetrà a aprovació aquesta tarda un pressupost ordinari de 64'8 milions d'euros amb una despesa operativa de 51'1 milions, 11'4 milions d'inversions i 2'2 milions d'operacions financeres.

En la proposta del govern municipal per al pressupost de 2010 el capítol de personal, amb 23'8 milions, i el de Béns corrents i serveis, amb 21'5, són les partides de despesa més importants. Pel que fa als ingressos, les operacions corrents, suposen 53'3 milions d'euros i la partida més destacada és la d'impostos directes, on els ingressos són de 24'7 milions d'euros.

La sessió extraordinària de debat dels pressupostos s'iniciarà a les 19h de la tarda i inclourà també el debat del pressupost dels organismes i empreses municipals, on destaquen els comptes de l'empresa Cerdanyola Promocions amb un pressupost de 6'4 milions d'euros.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, creu que es tracta d’un pressupost on queden clarament reflectides les prioritats polítiques del govern de la ciutat, un pressupost marcat per la crisi econòmica, que arrossega el dèficit del pressupost anterior i que posa damunt la taula la necessitat de millorar el sistema de finançament de les hisendes locals.

Carme Carmona destaca el gran esforç inversor destinat a millorar el servei als ciutadans, prioritzant l’atenció a les persones en àrees com serveis socials, cultura i espai públic.

El regidor d’Economia i Finances, Francisco Ortiz, ha dit que es tracta d’un pressupost realista, fet per garantir el compliment dels compromisos del mandat i afrontar les necessitats i reptes de la ciutat, fugint de les retallades lineals.

Els detalls del pressupost

Ortiz ha desgranat el pressupost en els apartats d’ingressos, despeses i inversions.
Els ingressos corrents per al 2010, es xifren en 53,39 milions d’euros, un 4,8% menys que l’any anterior. Els ingressos per tributs municipals han baixat 4,03 punts percentuals, després de l’acord de congelar impostos, taxes i preus públics i de reduir el tipus d’interès aplicable a l’IBI, del 0,586 al 0,536%.
En canvi, la previsió d’ingressos per transferències corrents es preveu que sigui de 16,83 milions d’euros, un 8,8% superiors a les de l’any 2009.

D’altra banda, l’Ajuntament s’ha acollit a l’opció de destinar 962.662,40 € del programa d’accions vertebradores de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana a finançar la despesa ordinària de serveis, equipaments i actuacions adreçats directament a persones dels municipis metropolitans.

La despesa corrent per a l’any 2010 es fixa en 51.181.322,82 €, amb una rebaixa de l’1,2%.
Es posa l’accent en l’atenció a les persones, que és l’àmbit que experimenta un creixement més important, juntament amb les actuacions en l’espai públic i la seguretat.

El pressupost preveu rebaixar la despesa en personal (-0,51%), sobretot en el que es refereix a personal eventual de confiança política i a la disminució de dedicacions de membres de la corporació.

Les inversions previstes

El pressupost per al 2010 dedica 11,4 milions d’euros a inversions, un 17,6% del total dels comptes municipals i superior a l’11,5% de l’any 2009.

Entre les inversions previstes per a aquest 2010, destaquen les actuacions URBAN a l’entorn del riu Sec i a can Xarau, amb l’encàrrec dels projectes de l’Auditori-Escola de Música i l’inici d’obres d’urbanització de la zona. Ortiz garanteix el desenvolupament del Plan URBAN dins el calendari previst.

El pressupost també inclou actuacions a la plaça del riu Sec i a la llera del riu, la remodelació de la plaça de Sant Ramon, millores en instal·lacions esportives i la urbanització de can Jeroni Martí.

No hay comentarios: