martes, 22 de diciembre de 2009

Ripollet: El pressupost de 2010 es redueix un 4,5% i es queda en uns 26 milions d'euros

El Ple Municipal del proper 22 de desembre debatrà, com a punt destacat, el pressupost de l'Ajuntament de Ripollet per a l'any 2010, que s'ha reduït fins els 26,07 milions d'euros, dels 27,3 de l'any passat.
El pressupost ha estat tan complicat perquè han hagut de fer front a una disminució important d'ingressos, ja que el 2010 rebran un 20% menys d'aportacions de l'Estat, ha disminuït la capacitat recaptatòria del propi consistori i s'han congelat les taxes i impostos. Tot i això, l'Ajuntament ha de mantenir moltes de les despeses ordinàries, com les de personal i els serveis i contractes. Per fer front a aquesta situació, l'Ajuntament utilitzarà per a despesa ordinària el 20% dels 3,9 milions d'euros que rebrà dels Fons FEIL, així com una part de les inversions de l'Àrea Metropolitana.

A més, s'han fet retallades de partides i s'han reajustat fins i tot els serveis. En aquest sentit, l'Ajuntament ha arribat a un acord amb Urbaser, empresa concessionària del servei d'escombraries i neteja viària, per tal d'ajornar fins l'any vuit de la concessió les despeses d'amortització que ha d'assumir el consistori.

Les prioritats per aquest exercici han estat mantenir els compromisos de la Llei de Barris, augmentar les partides de Serveis Socials i incentivar la creació d'ocupació.
Ripollet.cat

No hay comentarios: