viernes, 4 de diciembre de 2009

La Llagosta: L'Ajuntament aprovarà aquesta tarda un pla de sanejament per al període 2009-2012

El Consistori ha optat per aquesta mesura després de tancar l'exercici de 2008 amb un dèficit de 309.000 euros i, tenint en compte, que previsiblement aquest 2009 també donarà números negatius.
L'equip de govern municipal tenia altres possibilitats, però ha optat per un pla de sanejament perquè permet reconduir la situació econòmica de l'Ajuntament en un període més llarg i és la opció que menys repercuteix en les taxes i impostos municipals.

El pla de sanejament que aprovarà aquesta tarda l'Ajuntament i que ha estat redactat per la Diputació de Barcelona preveu una reducció de la despesa corrent per al 2010 del 10% i per als anys 2011 i 2012, del 3%. També estableix que les ordenances fiscals es puguin mantenir amb increments similars als aprovats aquest any, sempre hi quan no hi hagi una variació important dels ingressos.

La Diputació remarca que l'Ajuntament ha de tenir en compte que, a causa de la crisi, es reduiran les aportacions econòmiques procedents de l'Estat. Una altra de les mesures que haurà de prendre el Consistori és la sol·licitud d'un préstec d'un milió d'euros per fer front a les despeses que han portat a l'actual situació econòmica municipal, provocada per la crisi.

Així, l'Ajuntament aprovarà també aquesta tarda la concertació d'un crèdit amb la Diputació de Barcelona de mig milió d'euros. L'altra mig milió o bé es demanarà a la Diputació o bé sortirà d'un préstec amb alguna entitat financera.

En els darrers mandats, l'Ajuntament de la Llagosta ja va aprovar altres dos plans de sanejament de les arques municipals. La Llagosta.cat

No hay comentarios: