jueves, 3 de diciembre de 2009

Cerdanyola: PSC i CiU presentaran avui una moció de censura a l'Ajuntament

Carme Carmona i Consol Pla presentaran públicament avui la moció de censura
Foto: Arxiu Cerdanyola.info

Els grups municipals del PSC i de CiU firmaran aquest migdia una moció de censura a l'Ajuntament de Cerdanyola. La moció de censura es concretarà en la celebració d'un ple municipal extraordinari el pròxim 16 de desembre a les 12 del migdia. La candidata a l'alcaldia en aquesta moció presentada per socialistes i convergents serà l'actual portaveu municipal del PSC, Carme Carmona.

La presentació de la moció de censura es farà pública avui a les dues de la tarda en una compareixença pública que Cerdanyola Ràdio emetrà en directe.
El grup municipal d'ICV/EuiA, que governa actualment l'Ajuntament, ha titllat de falta de respecte envers el govern i l'alcalde, Antoni Morral, haver tingut coneixement de la presentació d'aquesta moció de censura a través dels mitjans de comunicació sobre l'acord assolit entre socialistes i convergents, acord que si finalment es concreta la votació plenària, suposaria la formació d'un govern amb majoria absoluta al consistori de Cerdanyola ja que suposaria un govern de 13 regidors dels 25 del Consistori.
La resposta d'Iniciativa arribarà demà en roda de premsa a les 13 hores, que també serà retransmesa en directe per Cerdanyola Ràdio.
La moció de censura ha de ser proposta, almenys, per la majoria absoluta dels regidors i ha d'incloure el nom del candidat a l'alcaldia, en aquest cas la socialista Carme Carmona. La seva acceptació expressa ha de figurar en l'escrit de proposició de la moció.
Les signatures que acompanyen el document les haurà d'autentificar avui la Secretària Municipal abans de presentar la proposta en el Registre General de l'Ajuntament.
Un cop registrada la proposa es convoca automàticament el Ple Municipal per fer la votació per a les dotze hores del desè dia hàbil següent a la data de registre, en aquest cas, el 16 de desembre. El Ple serà presidit per una Mesa d'edat, integrada pels regidors de més gran i menor edat dels presents, exclosos l'alcalde i el candidat a l'alcaldia, que en aquest cas són el regidor del Partit Popular Antonio González i la regidora socialista Noelia Sánchez.
El candidat inclòs en la moció de censura quedarà proclamat Alcalde si prospera amb el vot favorable de la majoria absoluta del nombre de regidors del Consistori, a Cerdanyola amb el suport d'un mínim de 13 regidors.

No hay comentarios: