lunes, 14 de diciembre de 2009

Cerdanyola: Es presenta la Jove Orquestra del Vallès (JOV)

Foto: J.R.Urbano Cerdanyola.info
La formació de corda, sorgida de l'Agrupació Musical de Cerdanyola i dirigida Pedro Pardo, farà el seu debut el 26 de desembre, a partir de les 21 hores a l'església de Sant martí.

El president de l’Agrupació Musical, Ricard Talayero, acompanyat de Paqui Pérez, sots-presidenta, explicava que la nova orquestra, bàsicament formada d’instruments de corda tot i que hi ha alguns instruments de vent, neix per oferir als joves que surten de les escoles de música de la ciutat i de la comarca un espai on seguir tocant.

Actualment la JOV té 22 membres, d’edats compreses entre els 16 i vint i escaig anys, originaris de Cerdanyola del Vallès, 11 músics, i d’altres poblacions de la comarca i Barcelona. Ricard Talayero destaca que la joventut és un dels valors de la nova orquestra.

La Jove Orquestra del Vallès s’ha pensat perquè el públic de la nostra ciutat i d’altres del Vallès puguin escoltar composicions musicals ben interpretades, habitualment només a l’abast d’una minoria. Pedro Pardo és el director de la JOV.

Compta amb un impressionant currículum, on combina la composició, direcció i activitat pedagògica entre d’altres indrets a Aulos, escola municipal de Música. Pardo ha acceptar dirigir la nova orquestra, un projecte que a 3 o 4 anys vista podria transformar-se en una formació simfònica. Pardo explica que la nova formació musical no és únicament una orquestra de nous valors, creada per fer de pont entre l’escola i altres grups musicals.

Debut a l'església de Sant MartíLes instal·lacions d’Aulos acullen els assaigs de la JOV. El seu debut es farà el 26 de desembre, a partir de les 21h i a l’església de Sant Martí. Interpretaran peces de Vivaldi, Mozart, Holst, Strauss fill i pare.

Un programa que repetiran el 3 de gener a Montcada i Reixac, perquè la vocació de l’orquestra ultrapassa les fronteres de la ciutat. La temporada de l’orquestra contempla 3 concerts més.

El 2n, anomenat de Setmana Santa, contempla la interpretaió de la Missa en Sol, Major de Shubert. Un concert que aplegarà més de 200 persones a l’escenari que es representarà el 14 de març al Casino de l’Aliança del Poble Nou. El maig/juny, en data encara per definir, interpretaran peces de Bach, Mozart i Bernstein, acabant, el setembre/octubre amb un concert dedicat a la música contemporània.

La JOV compta amb la participació de la concertino Laia Besalduch. Una professional reconeguda al país que ha acceptat formar part de la nova experiència. Pedro Pardo la presenta.

La posada en marxa de la nova orquestra ha estat el fruit de l’esforç col·lectiu de l’Agrupació Musical de la ciutat. Hi combina joventut, exigència en les interpretacions i desig per divulgar la música clàssica i la contemporània.

El seu director, Pedro Pardo, destaca que promouran un premi adreçat a joves compositors i joves orquestres.

La JOV té una plana web pròpia: http://www.tinyurl.com/jovamcv

No hay comentarios: