martes, 22 de diciembre de 2009

Cerdanyola: Antonio González demana la baixa del PP després de 23 anys com a regidor

González, en una imatge d'arxiu Foto: J.R.Urbano - Cerdanyola.info.

Antonio González, regidor del PP a l'Ajuntament de Cerdanyola des de 1986, ha demanat oficialment la baixa de militància del partit, segons indica un comunicat de l'agrupació local del PP, tot i que González no ha volgut ni confirmar ni desmentir aquest fet a la redacció d'aquest mitjà. Aquesta és la culminació d'un llarg procés de divisió interna al si de la formació popular.

Aquest procés s'iniciava amb la presentació del també regidor Manuel Buenaño de la seva candidatura a la presidència davant l'opció preferida per Antonio González de Victoriano Moreno. L'elecció, que va guanyar Buenaño, es va produir enmig de polèmica i l'anunci d'impugnació per part de Moreno ja que considerava que havien votat persones que no militaven al PP. Moreno afirmava que no s’havia complert amb la normativa del partit que estableix que només podran votar aquells afiliats que estan al corrent de pagament.

La divisió es va agreujar quan González va desmarcar-se de la votació del seu grup en el Ple Municipal d'octubre. La nova executiva local considerava que González havia comès una falta al desvincular-se d’alguns dels posicionaments polítics de la seva formació i instava a la Comissió de Drets i Garanties de la formació perquè l'obrís un expedient que havia de resoldre's en pròximes jornades.

Antonio González assegurava aleshores haver actuat des de l’honradesa i la lleialtat al partit durant la seva etapa com a portaveu del grup i acusava a l’actual president del partit i portaveu del grup municipal, Manuel Buenaño, de trencar el PP local i ser deslleial amb ell com a portaveu i com a persona. Gonzalez es mostrava dolgut i assegura que la nova executiva popular no té la ideologia del PP perquè són persones que han donat el seu suport a altres partits.

Un capítol més d'aquesta divisió es veia en el Ple Municipal en què es votava la moció de censura contra l'exalcalde Antoni Morral. Allà, González votava contra la censura mentre el altres dos regidors populars, Manuel Buenaño i Mònica Álvarez, s'abstenien. Ara s'ha sabut que en aquell moment, González ja havia demanat oficialment la seva baixa com afiliat del PP el dia 3 de desembre.

En un comunicat per explicar les raons de la seva oposició a la moció de censura del passat dia 16, González acusava Buenaño de participar en una estratègia conjunta amb PSC i CiU, i sense consultar el PP local, per boicotejar els Plens Municipals del darrer trimestre i generar "inestabilitat i paràlisi" a l'Ajuntament fent de "piròmans i bombers" al mateix temps.

El president i portaveu del grup popular, Manuel Buenaño, tampoc ha volgut manifestar-se sobre aquesta notícia confirmada per la direcció local del partit.

No hay comentarios: