martes, 1 de diciembre de 2009

Cerdanyola: Jordi Pujol tancarà el dia 10 el cicle 'Cafè amb lletres' amb la presentació de les seves Memòries

L'exPresident de la Generalitat Jordi Pujol tancarà el 10 de desembre el cicle literari 'Cafè amb lletres' d'aquest 2009 amb la presentació del dos primers volums de les seves memòries. Posteriorment, Pujol participarà al sopar de celebració dels 30 anys de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Cerdanyola.

Jordi Pujol presentarà a la sala d'actes del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC-Can Domènech), i a partir de les 19.30 hores, el dos volums de les seves memòries.

En el primer volum, Pujol relata les seves memòries des del1930, data del seu naixement, al 1980, quan va guanyar les primeres eleccions catalanes des del restabliment de la democràcia. En aquest primer llibre, escrit en col·laboració amb el periodista Manuel Cuyàs, Pujol repassa les arrels familiars; la presa de consciència després de la Guerra Civil; la cerca de referents catalanistes; la lluita antifranquista i l'activisme polític i cultural des del grup CC (d'inspiració cristiana i catalanista), el Centre d'Informació, Recerca i Promocions (CIRP) i Banca Catalana. Al llibre, publicat per Edicions Proa, fa un recorregut per la transició democràtica; el procés de recuperació de l'autogovern, amb la tornada del President Josep Tarradellas; i les primeres eleccions democràtiques com a candidat de Convergència i Unió (CIU) i obtenint la victòria als comicis.

En el segon volum de les Memòries, que comença amb la investidura de Jordi Pujol com a President de la Generalitat, el polític aporta la seva visió d’episodis tan importants per la història recent com el 23-F i el paper d’alguns polítics en l’intent de cop d’estat; la dimissió d’Adolfo Suárez; la querella de Banca Catalana; el referèndum de l’OTAN; l’Operació Reformista; la creació de TV3; els Jocs Olímpics de Barcelona, i també el seu relleu dins de Convergència.

Cloenda del Cafè amb Lletres

La xerrada-col.loqui tancarà el cicle Cafè amb Lletres d'aquest 2009 en el qual han passat per Cerdanyola escriptors com Màrius Serra, Patrícia Gabancho, Najat el Hachmi, Martí Gironell o les cerdanyolenques Lluïsa i Francesca Forrellad, l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté o la cuinera Carme Ruscalleda, entre d'altres.
Cerdanyola.info

No hay comentarios: