viernes, 4 de diciembre de 2009

Caso Petròria: Garzón deixa en llibertat sense mesures cautelars l'exalcalde i l'exregidor d'Urbanisme de Llavaneres i l'exgerent de l'Incasòl

AVUI.CAT divendres 4 de Desembre 2009
Els socialistes Víctor Ros i Antoni Jiménez han negat tenir cap relació amb Luigi ni la trama Pretòria. Emili Mas, cap de l'Incasòl fins dimecres, i el conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz Sabido, també han quedat lliures, amb càrrecs però sense mesures cautelars

L'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Víctor Ros (PP), i el seu exregidor d'Urbanisme, Antoni Jiménez (PSC), han comparegut aquest divendres davant el jutge de l'Audiència Nacional per intentar esclarir les decisions que van adoptar en els seus càrrecs. Ros i Jiménez han negat haver format part de la presumpta trama de corrupció Pretòria, liderada per l'exdiputat del PSC Luis García, Luigi.

Després que els dos imputats declaressin durant poc més de mitja hora, cadascun pels càrrecs d'associació il·lícita, frau i exaccions il·legals, Baltasar Garzón els ha deixat en llibertat sense mesures cautelars, ja que el fiscal anticorrupció Luis Pastor ha decidit no sol·licitar-ne cap.

Víctor Ros ha assegurat després de la compareixença que havia anat "bé" i que havia pensat "molt en la família i en el poble de Sant Andreu de Llavaneres, que és el més important de tot". Jiménez, d'altra banda, no ha fet declaracions.L'advocat de tots dos, Artur Ventura, ha explicat que han "aclarit les decisions polítiques" que van prendre, han negat que formessin part de cap trama corrupta i han estat "còmodes i tranquils".

Operació Niesma
Ros i Jiménez estan imputats en aquest procediment per haver aprovat durant el seu mandat l'operació Niesma, que va deixar un forat a les arques municipals de Llavaneres de 17,6 milions d'euros.

Les declaracions han continuat després amb les compareixences de l'exgerent de l'Incasol, Emili Mas, que dimecres va renunciar a aquest càrrec i va ser suspès de militància pel PSC, i el conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz Sabido. Tots dos han quedat també en llibertat provisional, sense cap mesura cautelar que limiti els seus moviments.Josefina Calvet, mare de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, no acudirà a la seu judicial. El seu advocat, Fermín Morales, va al·legar que té "un Alzheimer molt desenvolupat des de fa dos anys" i, segons ha assegurat, "no està en condicions de viatjar a Madrid".

No hay comentarios: