miércoles, 23 de diciembre de 2009

Montcada: El Ple ratifica l'addenda al conveni amb el FC Barcelona

Àmbit de l'ARE de Mas Duran, a la Plana deReixac
El Ple de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha ratificat l'addenda al conveni signat el 28 de juliol passat amb l'Ajuntament de Barcelona i amb el Futbol Club Barcelona per tal d'establir les bases per a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que possibiliti la reordenació de les instal·lacions esportives privades actualment ubicades al districte de Les Corts.

Aquesta addenda contempla la incorporació de nous terrenys ubicats a Montcada i Reixac a l'operació, a més dels inicialment previstos. D'aquesta manera, el municipi guanyarà solars destinats a la construcció d'equipaments esportius públics a dues zones diferents.

D'una banda, als terrenys situats al marge esquerre del riu Besòs, en la confluència de la carretera de La Roca (BV-5001) amb la de la Vallençana (BV-5011), i compresos entre aquesta via i la reserva viària que discorre vora la llera del Besòs (a tocar de la depuradora), que ocupen una superfície de 48.966 m2; i de l'altra, a la Plana de Reixac, a l'entorn de la zona on s'ubicarà l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Mas Duran, amb 52.565 m2.

L'operació permetrà reordenar les previsions de planejament en l'àmbit de la Vallençana, de forma que se substituiran els usos industrials existents desubicats per zones d'equipaments esportius públics. Es millorarà el front del riu Besòs en un indret que es convertirà en la porta del Parc de la Serralada de Marina, i s'adequarà l'espai a l'entorn de la riera de la Vallençana Baixa, per tal de garantir el seu tractament com a espai lliure vinculat al sistema hidrològic.

Pel que fa a l'àmbit de la Plana de Reixac, es preveuen reserves destinades a sistema d'equipaments esportius complementàries a les actuals reserves dotacionals públiques, per tal de dur a terme una nova àrea esportiva municipal. A més, es definirà i executarà la vialitat necessària per connectar el nou equipament esportiu amb la zona urbana actual i amb l'ARE de Mas Duran.Montcada.cat

1 comentario:

Anónimo dijo...

Sinceramente es una verguenza,unos terrenos que estan al lado de la depuradora,limitados por la Carretera La Roca,el rio Besos,la Vallensana y la depuradora.

Según leo harán "equipaments deportius" vamos,una verguenza.

Estamos rodeados de unos politicos super limitados,solo obedientes con sus superiores,el nivel de dichos politicos,es nulo,su capacidad de pensar en el bien de Montcada,a la vista está ¡equipaments deportius¡.

Dicen que se mejorará la zona del rio,si,solo hay que ver la flora que tiene el rio,no así cuando llegas a Santa Coloma,eso se lo debemos a los Señores Cesar-Maresma,que cuando se ralizó el tema,estaban los dos como responsables de sus partidos,solo hay que ver el paso sobre el rio Besos,pueden ir ahora que está lloviendo,es una pista de patinaje ¿esa es la calidad de vida que nos merecemos? dicho puente es una pista de patinaje lleno de baches con sus lagunitas de agua.