miércoles, 23 de diciembre de 2009

Ripollet: Aprovats els pressupostos per al 2010 i els projectes a presentar per al Fons Estatal

El passat 22 de desembre el Ple Municipal ordinari va aprovar els pressupostos per a l'any 2010 que s'han reduït fins els 26,07 milions d'euros, gairebé un 4'5% menys respecte a l'any passat. La seva elaboració ha estat complicada, perquè s'ha hagut de fer front a una disminució important d'ingressos, ja que el 2010 es rebran un 20% menys d'aportacions de l'Estat.

També ha disminuït la capacitat recaptatòria del propi consistori i s'han congelat les taxes i impostos. Tot i això, l'Ajuntament ha de mantenir moltes de les despeses ordinàries, com les de personal i els serveis i contractes. Les prioritats per aquest exercici han estat mantenir els compromisos de la Llei de Barris, augmentar les partides de Serveis Socials i incentivar la creació d'ocupació. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de PSC i CIU i el vot en contra del PP i el CpR.
Tot i la conjuntura econòmica, Ripollet comptarà l'any 2010 amb una inversió de 6,2 milions d'euros, dels quals 3,1 seran del FEIL, 2,5 d'aportació municipal i la resta del Catàleg d'Actuacions Metropolitanes (CAME).
Aquestes darreres es destinaran al Patronat d'Ocupació (600.000 euros) i a la remodelació del parc de Rizal (300.000 euros). En quant a les inversions municipals, destaquen, com a novetat, un pla d'inversions generadores d'ocupació, al que l'Ajuntament destinarà 518.000 euros i a través del qual es preveu desenvolupar diferents projectes al municipi, contractant directament personal en atur i estalviant el percentatge de benefici que es queden les empreses. Per fer front també als pressupostos de 2010, l'Ajuntament ha arribat a un acord amb Urbaser, empresa concessionària del servei d'escombraries i neteja viària per tal d'ajornar, fins al vuitè any de la concessió, les despeses d'amortització que ha d'assumir el consistori.
Aquest era el tercer punt del Ple Municipal de desembre, que va ser aprovat amb el suport de l'equip de govern i el vot en contra de l'oposició.
Un altre dels punts destacats del Ple va ser l'aprovació inicial dels 20 projectes que l'Ajuntament presentarà al Govern central per acollir-se als Fons Estatals d'Ocupació i Sostenibilitat Local. Aquests punts, que van ser explicats en conjunt per la tinenta d'alcalde Rosa María Martín, són vint i es van votar per separat. Enguany es presentaran, a grans trets, les següents propostes.
1. Programa d'interès social del servei de neteja de les instal·lacions escolars (pressupost de despesa de 785.457 euros).
2. Elaboració d'un catàleg de procediments administratius de l'Ajuntament de Ripollet per a la seva consulta i tramitació on line. (pressupost de despesa de 40.000 euros).
3. Unificació dels edificis municipals a través de prewimax i wifi (pressupost de despesa de 168.200 euros).
4. Contractació de serveis de disseny per a l'adaptació de la web municipal i per a la incorporació de continguts multimèdia (pressupost de despesa de 35.000 euros).
5. Contracte per al subministrament de hardware informàtic i altres components multimèdia per a l'adaptació del web municipal (pressupost de despesa de 25.000 euros).
6. Substitució de la il·luminació interior i implantació de sistema per a la gestió eficient de l'edifici consistorial (pressupost de despesa de 161.500 euros).
7. Substitució de la il·luminació i instal·lació elèctrica de l'aparcament del Molí i instal·lació de sistema de control en el moll de càrrega i descàrrega (pressupost de despesa de 162.487,42 euros).
8. Sistema de gestió intel·ligent per a il·luminació i climatització a la Biblioteca Municipal (pressupost de despesa de 204.260,58 euros).
9. Construcció del carril bici en àrea urbana (pressupost de despesa de 400.000 euros).
10. Millora en la instal·lació de climatització del Centre Cultural (pressupost de despesa de 132.000 euros).
11. Instal·lació de climatització amb energies renovables al Pavelló Joan Creus i pista annexa (476.487 euros)
12. Sistema de climatització a l'edifici de la Policia Local de Ripollet (pressupost de despesa de 12.000 euros)
13. Instal·lació de climatització amb energies renovables i sistemes de control informàtic del clima al Poliesportiu Municipal de Ripollet (pressupost de despesa 347.000 euros)
14. Instal·lació de sistemes per a l'estalvi de l'aigua en el manteniment de les zones verdes municipals (pressupost de despesa de 158.812 euros)
15. Millores en el Casal d'Avis (pressupost de despesa de 120.000 euros)
16. Millores dels centres educatius CEIP Francesc EScursell i Bartalot i CEIP Enric Tatché i Pol (pressupost de despesa de 160.000 euros)
17. Instal·lació del paviment de drenatge en els escocells (pressupost de despesa de 66.315 euros)
18. Remodelació de les pistes de tennis 3,4,5 i 6 del Poliesportiu Municipal de Ripollet (pressupost de despesa de 220.032 euros)
19. Substitució del sistema d'il·luminació del CEIP Josep Maria Ginesta per un de major eficiència energètica (pressupost de despesa 180.000 euros)
20. Instal·lació del sistema de vigilància vial (pressupost de despesa de 70.000 euros)En total seran 3 milions 900 mil euros destinats a diferents millores per a la població. El punt es va aprovar amb el suport de PSC, CIU i el PP.
El Compromís per Ripollet va votar a favor de tots els punts a excepció dels projectes 1,2,4 i 5 de la llista que corresponien als punts 10,11,13 i 14 del Ple, on el grup de l'oposició es va abstenir.D'altra banda, el punt numero 5 era l'adjudicació provisional del servei públic de menjador escolar que durà a terme SERHS FOOD Area. El punt va ser aprovat amb el suport de PSC, CIU i PP i el vot en contra del CpR.També es va donar llum verda a l'adjudicació provisional del contracte de serveis energètics del Mercat Municipal. Va ser amb el suport de l'equip de govern, l'abstenció del Partit Popular i el vot en contra del CpR. L'import d'adjudicació és 57.557,75 euros a l'empresa AGEFRED SERVICIO S.A.
Un altre dels punts aprovats, en aquest cas per unanimitat, va ser l'aprovació de la memòria, els plecs i la licitació per a la instal·lació de la xarxa de telefonia mòbil a l'entorn del dipòsit d'aigua de Pinetons, la Deixalleria Municipal i a l'entorn de Can Barneda. Amb això es vol allunyar el més possible les antenes de telefonia de la població.
El punt numero 9 contemplava el canvi de periodicitat de la Junta de Govern Local. PSC i CIU hi van donar suport, mentre que el CpR es va abstenir i el PP va votar en contra. Ripollet.cat

1 comentario:

Noves Generacions de Ripollet dijo...

Actualitzat el bloc de Noves Generacions de Ripollet: www.nnggripollet.blogspot.com