lunes, 14 de diciembre de 2009

Cerdanyola: Detenen 4 membres més de la banda dels peruans

Els Mossos detenen un dels pressumptes membres de la banda dels peruans
Foto: Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'esquadra han detingut quatre persones de l'anomenada banda dels peruans com a presumptes autors de diversos delictes a l'autopista AP7. La detenció s'ha produït per una desena de robatoris amb violència, robatori i furt d'ús de vehicles i falsificació de document públic.

Els Mossos detenen un dels pressumptes membres de la banda dels peruans
Foto: Mossos d'EsquadraLa investigació es va engegar el passat mes de novembre després que es detectés una nova bateria de persones dedicades a cometre robatoris a la xarxa viària catalana. Mesos abans, des del Cos de Mossos d'Esquadra, ja s'havia dut a terme una important investigació, anomenada Cas Pista, que es va saldar amb la detenció de15 persones acusades de més d'un centenar de delictes comesos a la xarxa viària catalana. Tots els detinguts d'aquesta segona investigació són de nacionalitat peruana, tot i que s'acrediten amb passaports d'altres països, i tenen edats entre els 25 anys i els 45 anys. Els investigadors han pogut recuperar dos vehicles d'alta gamma que van ser sostrets per la banda i que eren utilitzats per cometre els delictes. Els cotxes, que eren utilitzats per cometre els delictes, ja han pogut ser retornats als seus propietaris.
Els autors van ser neutralitzats i detinguts quan entraven en un dels vehicles sostrets i anaven a buscar un altre cotxe sostret per tal d'iniciar la seva jornada delictiva a la xarxa viària.
La neutralització d'aquestes persones es va dur a terme amb la col·laboració del Grup Especial d'Intervenció dels Mossos d'Esquadra. Els investigadors han pogut determinar que el grup desmantellat actuava a la xarxa viària catalana i també en aparcaments de grans superfícies. Els lladres actuaven sempre de la mateixa manera i utilitzaven diversos procediments (llançaments de pedres o objectes contundents, simulació d'avaria, tall brusc de la circulació amb maniobra violenta o punxada a les rodes) per fer disminuir la marxa del vehicle de les víctimes i aconseguir el seu objectiu.
Després que les víctimes reduïssin la velocitat del vehicle, els autors aprofitaven per posar-se en paral·lel a aquest i fer senyals al conductor per tal que s'aturés. En aquest moment un altre membre de la bateria, aprofitava per cometre per cometre el furt de forma molt ràpida i sense ser vist. Ja amb el botí fugien a gran velocitat i si era necessari, no dubtaven en emprar la violència.Cerdanyola.cat

No hay comentarios: