miércoles, 2 de diciembre de 2009

Cerdanyola: La Generalitat treu a informació pública el projecte per declarar Collserola Parc Natural

El Parc serà declarat Parc Natural
Foto: Parc de Collserola Cerdanyola.info

La proposta pretén ampliar l'espai del parc en prop de 1.100 hectàrees, passant de 7.200 a 8.300, a més de millorar la protecció del patrimoni natural.Ara s'obre el període d'al·legacions i el govern preveu aprovar el decret durant el primer semestre de l'any vinent.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui l'anunci d'informació pública del projecte de declaració de parc natural de Collserola. La proposta pretén ampliar l’espai del parc en prop de 1.100 hectàrees, passant de 7.200 a 8.300, a més de millorar la protecció del patrimoni natural. El parc s’estén fins a nou municipis, entre ells Cerdanyola, que amb la nova regulació veuran limitades les seves possibilitats urbanístiques a la zona: Sant Cugat del Vallès , Barcelona, Cerdanyola, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, El Papiol, Sant Just Desvern, Montcada i Reixac i Esplugues de Llobregat.
Un cop publicat al DOGC, el període per presentar al·legacions al projecte és de 45 dies. El govern preveu aprovar definitivament la declaració de parc natural durant el primer semestre de l'any vinent.

Els tràmits van iniciar-se fa set anys, quan el Parlament va aprovar una resolució demanant la declaració de parc natural.

En aquest temps, el departament de Medi Ambient ha negociat amb els nou municipis del perímetre de la serra, i amb el departament de Política Territorial i Obres Públiques per definir els nous límits del parc, que incorpora 39 espais perifèrics, entre els quals hi ha el resultat de l’ampliació de l’àmbit de protecció actual fins a 8.320 hectàrees, 804 més de les que marca el pla d’espai natural (PEIN).

La declaració de Collserola com a parc natural preveu també, la creació d’una figura urbanística nova, batejada com a espai especial (ERE).

No hay comentarios: