lunes, 21 de diciembre de 2009

Cerdanyola: Carme Carmona i Pascual, de 50 anys, és la nova alcaldessa de Cerdanyola

Ver video: http://www.cerdanyola.info/noticies/noticia18163.html

Ple moció de censura i investidura de Carme Carmona
Cerdanyola.info/Crator Produccions


Carme Carmona i Pascual, de 50 anys, és la nova alcaldessa de Cerdanyola després de l'aprovació de la moció de censura presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Convergència i Unió (CiU) contra el fins fa unes hores batlle de la ciutat, Antoni Morral, i el govern d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa (ICV/EUiA).

La moció de censura ha aconseguit el suport dels 10 regidors del PSC i els 3 de CiU i el vot contrari dels 9 regidors d'ICV/EUiA i del regidor del PP Antonio González. Els altres dos regidors populars s'han abstingut.
Carme Carmona, en la seva primera intervenció com alcaldessa, ha afirmat que governarà amb "compromís, diàleg, vocació de servei públic i amb treball, treball i treball".
Carmona mostra la seva confiança en CiU i assegura que hi haurà un govern "basat en la lleialtat, la responsabilitat i la feina ben feta" per recuperar una Cerdanyola "que ambiciona progrés". A més, remarca que “cercarem el consens amb totes les forces polítiques sobretot en temes estratègics de ciutat oferint tota la informació”. La nova alcaldessa assegura que el nou govern treballarà “per la ciutadania i farà del diàleg, la comunicació i la transparència, virtuts de la seva acció política”.
Carmona espera tenir l'eficàcia de Celestino Sánchez, la proximitat de Cristina Real i la capacitat d'esforç d'Antoni Morral i manifesta que “Cerdanyola no és patrimoni de ningú i la ciutat que avui ens estimen és fruit de l’acció de tots els seus equips sense excepció”.

L'alcaldessa s'adreçava als agents socials i econòmics perquè siguin "motor de canvi" i al "ric i divers" teixit associatiu per donar tot el seu suport. Carmona assegura que serà una "lluitadora incansable per l'assoliment real de la igualtat d'oportunitats.

Carme Carmona agraeix als seus companys de grup municipal la confiança dipositada en ella i diu que “serà exigent amb ella mateixa i amb tots els regidors del grup”. Carmona remarca que en aquests moment de crisi econòmica “calen administracions estables que apostin per polítiques públiques, sòlides i garantistes que defensin els drets de les persones”.
Carme Carmona indica que és conscient que no ha estat escollida directament pels ciutadans a través d’unes eleccions, però, segons comenta, aquest fet “no serà un fre per avançar a Cerdanyola”, sinó que es compromet a exercir aquesta funció “amb il.lusió, rigor, transparència, determinació i ambició per a Cerdanyola”.
Per a Carmona, Cerdanyola no és aliena a la realitat que l’envolta. L’alcaldessa indica que “una ciutat que aspira a ser referent de l’àrea metropolitana ha de gaudir d’una visió de xarxa, crec en un model de projectes compartit i la nostra força com a municipi rau en les sinèrgies que nosaltres mateixos puguem generar”. La nova alcaldessa opina que “no podem quedar-nos al marge i per això, assegura que també “serà una alcaldessa metropolitana que sap que la solució a molts dels nostres problemes requereixen de la lleialtat a la resta de governs metropolitans i de la Generalitat de Catalunya”.
Carmona s’ha adreçat als treballadors del consistori i a la ciutadania i ha dit que treballarà per a tots. A més, ha convidat als ciutadans a construir la Cerdanyola del futur.
En el moment de l'explicació dels motius que han portat a la celebració de la moció, Carmona ha indicat que a l’oposició, el seu grup ha estat “elegants, constructius i exigents, però la nostra vocació és ser resolutius i ambiciosos al govern”.

Antoni Morral: 'les raons de la moció no entren en el terreny de la decència política'
El ja exalcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, ha ratificat no entendre les raons de la moció de censura "perquè no estan en el terreny de la decència política", sinó de l'exclusió del govern d'ICV/EUiA. Morral afirma que es censura un equip que ha estat dialogant, intel.ligent, rigorós, eficaç , ferm en la defensa dels interesos de Cerdanyola, pioner en les polítiques de medi ambient, amb principis sòlids i reductor de l'endeutament.
Morral remarca que no podrà fer oposició a un final de mandat "on els projectes estan marcats perquè són els nostres" i assegura que a la ciutat hi ha hagut "un abans i un després" de la seva etapa al Consistori.
Entre els projectes que pròximament s'inauguraran, Morral esmenta el Sincrotró Alba, la carettera d'enllaç amb Sant Cugat, el moll de càrrega del mercat de Fontetes, la remodelació del carrer de Sant Ramon o del col.legi La Sínia, el museu del poblat ibèric de Ca n'Oliver, l'inici de les obres de l'escola-bressol i el nou col.legi de prim`paria d'Adam i Eva, els pisos per a joves de La Clota o les obres de millora del riu Sec, per a les quals assegura que la Generalitat compromet el pressupost per al 2010.
Antoni Morral diu que “ens sentim tan nostre el projecte de ciutat”, que no podran fer oposició, sinó que “ajudarem a treballar i continuarem compromesos amb la ciutat”.
Morral ha afegit que al 2011 “ens trobarem i ens veurem les cares”.
El fins avui alcalde remarca que la moció és "dolorosa per tanta feina feta", però remarca la seva aposta per un treball "actiu i compromés".
Antoni Morral afirma que “són temps difícils per a tothom i que és precisament ara quan “es necessita la màxima corresponsabilitat compartida, cohesió i unitat” que, segons afirma “ha ICV-EuiA ha costat de trobar en els socis de govern”. Per això, explica que “des de l’oposició, serem corresponsables”.
El fins avui alcalde de Cerdanyola també ha manifestat la seva satisfacció “personal i com a representant de la seva formació per la feina feta”. A més, s’ha mostrat “tranquil amb la meva consciència i molt orgullós”.

No hay comentarios: