lunes, 30 de marzo de 2009

Montcada i Reixac acull una retrospectiva de l’art català dels últims quaranta anys

L’Auditori Municipal acollirà demà, 31 de març a les 19.30h, la inauguració de l’exposició itinerant de la Fundació Caixa Tarragona “Creació gràfica. Col·lecció Daniel Giralt-Miracle”, que recull les tendències dels principals creadors dels últims quaranta anys d’art català.
La mostra està formada per aiguaforts, litografies, serigrafies i xilografies d’autors de tan reconegut prestigi com Picasso, Miró, Tàpies, Clavé, Brossa, Chillida o Saura, entre altres.

Totes les obres que es podran veure en aquesta mostra formen part del fons que ha anat configurant el crític d’art Daniel Giralt-Miracle al llarg de la seva trajectòria professional.

Daniel Giralt-Miracle ha estat professor en diversos centres i universitats i ha estat responsable de Cultura de la Generalitat de Catalunya (1982-87) i Director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (1989-1994), entre altres responsabilitats. A més, ha comissariat més d’un centenar d’exposicions d’art, disseny i arquitectura i és autor d’una vintena de llibres.

La veintena de gravats que configuren l’exposició estan estretament vinculats a la relació personal que ha mantingut el crític amb els artistes. Per aquest motiu, cadascun d’ells va acompanyat d’un comentari que posa de relleu aquest lligam.
La mostra arriba a Montcada i Reixac després se recórrer diverses poblacions catalanes de la mà de la Fundació Caixa Tarragona i es podrà visitar a l’Auditori fins el 17 de maig

No hay comentarios: