miércoles, 25 de marzo de 2009

El Parc de les Aigües quedarà parcialment tancat durant casi un any per les obres de l’Alta Velocitat

El Parc de les Aigües quedarà tancat al públic en la seva major part amb motiu de les obres de construcció de la Línia de Tren d’Alta Velocitat. En els 3,5 quilòmetres de túnel pel qual circularà el tren cal executar cinc pous, per a la ventilació, evacuació d’aigües pluvials i sortides d’emergència. Un d’aquests pous s’ubicarà al Parc de les Aigües, a tocar de les vies del tren de la línia de Portbou i proper al recinte de la Casa de les Aigües. Per aquest motiu, durant el període d’obres, que es preveu tinguin una durada propera a un any, caldrà tancar bona part del recinte. L’única zona lliure serà la que ocupa l’escenari i el seu entorn.

Els treballs s’executaran en un total de 16 fases, començant aquest divendres amb el tancat perimetral, la col·locació de la senyalització adient, i el desmuntatge de jocs infantils i mobiliari urbà, i finalitzant, previsiblement el febrer de 2010, amb la urbanització del parc per deixar-lo en les condicions prèvies a l’inici de les obres.

L’accés per als vehicles des del Pont de la Mina quedarà restringit a l’entrada i sortida de camions. També es mantindrà obert l’accés a la Casa de les Aigües. La circulació, tant de vehicles com de persones, per l’avinguda de La Ribera no es veurà afectada.

Per poder executar l’obra caldrà deixar tot el sector afectat anivellat, eliminant zones ajardinades, elevacions de terreny, i retirant els jocs infantils. Les zones d’ubicació de maquinària quedaran degudament delimitades mitjançant tanques i barreres.

Els veïns de Can Sant Joan i La Ribera, els principals usuaris del Parc de les Aigües, rebran aquesta setmana un Montcada Info a casa seva amb tota la informació sobre l’actuació.

No hay comentarios: