domingo, 29 de marzo de 2009

Inauguració multitudinària de la Biblioteca Elisenda de Montcada



Audio:

Centenars de persones han assistit a la inauguració de la Biblioteca Elisenda de Montcada. L’acte central s’ha desenvolupat a l’àgora de l’edifici, que ha quedat petita per la gran expectació que el nou equipament ha despertat entre la població. L’han presidit l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga; el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué. També hi ha assistit el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras; la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel; i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, José Manuel González; així com regidors i regidores del Consistori.

César Arrizabalaga ha agraït tant a la Diputació com la Generalitat la seva implicació en la construcció i equipament de la nova biblioteca. “Sense aquesta aportació, el somni que avui fem realitat no hauria estat possible”, ha dit, i ha convidat els montcadencs i montcadenques a “omplir el nou espai de vida”. En els propers mesos s’inaugurarà en el mateix edifici (ocupa la quarta planta) el nou Teatre Municipal. El centre esportiu, amb més de 3.800 m2, funciona des de desembre de 2003 i compta amb 4.200 abonats.

José Montilla ha felicitat tots els montcadencs i montcadenques perquè “l’Elisenda de Montcada té una qualitat magnífica. És una instal·lació amb cos i ànima. El cos l’inaugurem avui, i vosaltres hi haureu de posar l’ànima”. El president de la Generalitat s’ha mostrat convençut de que la inversió en cultura i en coneixement “és la millor eina per fer front a moments de crisi econòmica com el que estem vivint”.

La Biblioteca Elisenda de Montcada disposa d’una superfície de 2.310 m2 on s’ubiquen, entre altres espais, una àgora, una àrea d’informació, una zona de revistes, un espai de música i imatge, una sala de treball o un àrea de fons general i col·lecció local, entre altres serveis. Compta amb un fons de 42.000 llibres, 5.000 documents d’àudio, 200 títols de revistes i 8 de diaris.

La instal·lació disposa de diferents espais per a exposicions. Durant el primer mes de la seva posada en funcionament, les parets de l’equipament acolliran dues mostres; una pictòrica de la Fundació Joan Capella i una altra de la Fundació Masoliver. A més, a l’àgora hi ha una exposició sobre les biblioteques montcadenques, que també inclou un recorregut històric de l’evolució de la zona on està ubicat Montcada Aqua.

L’Ampa de l'IES Montserrat Miró i la Assemblea de Joves de Montcada i Reixac, aprofitant l'assistència del President de la Generalitat de Catalunya, s'han manifestat pacíficament davant el complex a fi de fer-li conèixer les seves reivindicacions. La Delegada del Govern a Barcelona, Carmen San Miguel ha rebut un escrit del Ampa de l'IES Montserrat Miró dirigit al President de la Generalitat que s'ha compromès a lliurar al President.

No hay comentarios: