jueves, 3 de junio de 2010

Adjudicades les obres per crear una xarxa ciclable a Montcada i Reixac

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha adjudicat el contracte per a l'execució de les obres de creació d'una xarxa ciclable al municipi a l'empresa PAEXBA, SL, per un import de 310.415,41 euros (sense IVA), d'entre les 14 ofertes que hi optaven.
Gràcies al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), que garantirà la circulació en bicicleta per tot el municipi amb l'adequació de més de 5 quilòmetres de carrers. S'habilitaran carrils bici, i es faran intervencions diverses en la via pública per tal que els ciclistes puguin desplaçar-se des de Terra Nostra o Mas Rampinyo fins a Can Sant Joan amb total seguretat.
A més, la xarxa està pensada per complementar-se amb el transport públic. Mitjançant carrils bici (ja sigui en calçada o en vorera), itineraris en convivència amb vianants i itineraris en convivència amb vehicles motoritzats (zona 30), quedaran connectades les parades d'autobús, que s'adaptaran a les persones amb mobilitat reduïda, i les estacions de tren, així com els principals equipaments públics, i els polígons industrials.
Aquest projecte es complementa amb el de la ronda de les escoles, que preveu un itinerari d'1,1 quilòmetres per a bicicletes a la zona de Montcada Nova i Pla d'en Coll, i compta amb un pressupost de 201.770,25 €, aportats pel Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. Les obres d'aquesta actuació, adjudicada a l'empresa Movir30, començaran en els propers dies.
A més, els nous itineraris per a ciclistes quedaran connectats amb els trams ja adaptats a la circulació amb bicicleta, com el passeig de la ribera del Besòs i el vial del Ripoll. Montcada.cat

No hay comentarios: