sábado, 25 de octubre de 2008

Un nou plànol en versió flash, novetat més important de la web montcada.cat



L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova versió de la web municipal http://www.montcada.cat/. L’acte, presidit per l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga i la regidora de l’Àrea Interna, M. Carmen Porro, s’ha dut a terme a la Sala de Junta de Govern Local a les 11.30h.

La novetat més important que presenta el portal és la incorporació d’un nou plànol del municipi en versió flash multimèdia, més dinàmic i fàcil d’utilitzar i al qual es pot accedir des de tots els navegadors. Amb aquesta nova eina, s’amplien les opcions de cerca i s’afegeix la possibilitat de consultar imatges, ortofotografies i descarregar documents en diferents formats. A més, aquest nou plànol interactua amb el programa Google Earth, prèvia instal·lació d’aquesta aplicació, així com també, permet fer mesures de distàncies i superfícies i inclou un mapa guia per saber on s’està ubicat en tot moment i una barra amb les coordenades de la posició i l’escala a la qual ens mostra la informació.

Al plànol també s’han definit uns punts d’interès il·lustrats amb imatges i acompanyats d’una fitxa informativa del lloc en qüestió. La Casa de les Aigües, l’Ermita de Reixac, el Parc de Can Cuiàs o el Mirador de les Cultures són alguns d’aquests punts. Aquest plànol s’anirà actualitzant constantment, gràcies a les tasques desenvolupades dins del projecte GIS (Sistema d’Informació Geogràfica), afegint entre altres informacions ortofotos i noves capes i punts, com per exemple, de parades d’autobús o nous equipaments.

A la nova versió de la web municipal es potencia l’Oficina d’Atenció Virtual, facilitant l’accés als principals tràmits oferts per l’Administració, al taulell d’anuncis municipals –perfil de contractant, exposició pública, ordenances, planejament, etc– i als serveis, informacions i preguntes més habituals i sol·licitades per la ciutadania. A més, es millora la imatge global del portal, amb un redisseny total de la pàgina principal, la rehubicació de les seccions i amb una nova configuració a 1024x768.

La regidora de l’Àrea Interna, M.Carmen Porro, ha afirmat que “aquesta remodelació respon a la voluntat d’aconseguir que montcada.cat sigui un espai eficaç d’atenció ciutadana per via telemàtica, donant resposta a la nova Llei d’accés electrònic dels ciutadans a les Administracions Públiques”. Aquesta norma obligarà als consistoris a garantir que els usuaris puguin fer tots els seus tràmits de forma telemàtica a partir de l’any 2009-2010.

Una altra novetat destacada és la incorporació de pestanyes per mostrar la informació de les principals seccions web i facilitar la navegabilitat. Amb aquest mateix objectiu, s’afegeixen accessos directes a continguts multimèdia, un cercador intern per localitzar telèfons i equipaments o carrusels informatius per presentar continguts destacats, com per exemple, banners, webs municipals o agenda d’actes. A més s’incorpora a la portada la data i l’hora i la farmàcia del dia.

El telèfon d’atenció ciutadana 010 oferirà un servei de suport web adreçat a les persones que tinguin dubtes o problemes a l’hora de cercar alguna informació o accedir a algun servei del nou portal. L’horari del 010 és de 9 a 14 i de 17 a 19h.

Audio de la roda de premsa:

No hay comentarios: