martes, 21 de octubre de 2008

La VII Jornada literària Juan Ramón Masoliver versarà sobre l’exili


Sota el títol de “Els anys de l’exili. Montcada i Reixac i Catalunya vistes des de fora”, l’Auditori Municipal de Montcada i Reixac (Pl. de l’Església, 12) acollirà el proper dijous 23 d’octubre la VII Jornada Literària Juan Ramón Masoliver, en homenatge a aquest personatge erudit del món de les lletres establert a al municipi des de mitjan dels anys cinquanta i mort el 1997. L’acte, que començarà a les 19.30h, és organitzat per l’organisme autònom local Fundació Juan Ramón Masoliver i la regidoria de Cultura i comptarà amb la presència de la regidora de Cultura, Amèlia Morral.

La Jornada, presentada per la periodista i crítica literària Sònia Hernández, inclourà una xerrada en la qual es relacionarà Masoliver amb l’exili, a càrrec de l’escriptor, editor i periodista mexicà José María Espinasa, nét de Josep Maria Espinasa Massagué, alcalde de Montcada i Reixac durant la Segona República, i l’escriptor i crític literari Juan Antonio Masoliver Ródenas, membre del patronat de la Fundació Masoliver i nebot de l’homenatjat.

Espinasa (Ciutat de Mèxic, 1957) és especialista en cinema i literatura catalana de l’exili, compta amb una llarga llista de llibres de poesia i assaig i ha ocupat càrrecs de rellevància com el de secretari de redacció del suplement cultural La jornada semanal. Actualment és responsable del servei d’edicions del Colegio de México i és el propietari de l’editorial Ediciones sin nombre.

D’altra banda, Juan Antonio Masoliver (Barcelona, 1939) és un dels crítics literaris més importants de l’Estat, una tasca que ha desenvolupat a La Vanguardia. També és autor de la compilació de contes La noche de la conspiración de la pólvora, El laberint del cos i Sònia.

La regidora de Cultura, Amèlia Morral, ha manifestat que “l’objectiu d’aquest acte és, a través del debat i la reflexió literària, apropar als ciutadans l’alta cultura, que fa uns anys va tenir a Juan Ramón Masoliver com a referent a Montcada i Reixac”.

Les Jornades Literàries, celebrades des de l’any 2002, tenen com a objectiu promoure el debat sobre l’actual marc cultural català i espanyol, a través d’un autor convidat i sempre tenint en compte la figura de Juan Ramón Masoliver.

No hay comentarios: