viernes, 31 de octubre de 2008

S’obre el termini per optar als 42 pisos de lloguer per a joves que construeix l’Incasòl a Mas Duran

Foto: Dpto. Prensa del Ayuntamiento de Mir.
El dilluns, 3 de novembre, s’obrirà el termini per presentar les sol·licituds per optar als 42 pisos amb protecció oficial de lloguer per a joves que construeix l’Institut Català del Sól (Incasòl) a Mas Duran (Av. Europa, 6). El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar ahir les bases que regularan el procés d’adjudicació.

Les sol·licituds s’han de recollir a l’Oficina Local d’Habitatge (a la segona planta de l’Ajuntament) i presentar degudament omplertes, juntament amb la documentació necessària, fins al 3 de desembre. L’empresa pública de la Generalitat de Catalunya, Adigsa, valorarà cadascuna de les sol·licituds i elaborarà les llistes provisionals d’admesos i exclosos, que s’exposaran durant 10 dies hàbils a l’Ajuntament i a la web www.adigsa.cat.

Posteriorment, un cop ateses totes les possibles reclamacions, la Direcció General de Promoció de l’Habitatge aprovarà el llistat definitiu i es convocarà el sorteig públic per a l’adjudicació dels pisos.

Els habitatges tenen entre 39,43 i 56,51 m2. Una dotzena disposa de dues habitacions i la resta, d’una. Un dels immobles està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Hi ha 28 places d’aparcament vinculades a tots els pisos de dos dormitoris i a 15 dels d’un dormitori. El preu del lloguer mensual (subjecte a variacions en cas que es produïssin canvis en la normativa legal aplicable), se situa en torn als 230 euros per als pisos més petits i sobre els 370 euros, per als més grans.

Es conformaran tres llistes: sol·licituds de fins a quatre persones (si la tercera i quarta són menors d’edat) per als pisos de dues habitacions; sol·licituds d’una o dues persones per als 29 habitatges d’una habitació; i les que opten a l’habitatge adaptat.

Per poder participar en la convocatòria els sol·licitants han d’estar empadronats a Montcada i Reixac en l’actualitat i portar, o bé tres anys consecutius, o bé haver-ho estat durant sis dels darrers deu anys. En el moment de presentar la sol·licitud, totes les persones que hi consten han de ser menors de 35 anys.

Cal acreditar uns ingressos nets mínims de 8.000 euros anuals i inferiors a 3,5 vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), que equivalen a 32.614 euros per a una sola persona i a 33.623,09 per a dues. No es pot ser titular de cap altre habitatge o solar urbanitzable.

Entre la documentació necessària, cal presentar el certificat d’empadronament històric de tots els sol·licitants, fotocòpies compulsades del DNI, el llibre de família (si s’escau) i la declaració de la renda de 2007. En cas de no estar obligats a fer la declaració de la renda, cal presentar els certificats d’altes i baixes a la Seguretat Social, certificats d’ingressos i retencions a compte de l’IRPF de 2007, certificat de l’INEM (en cas d’atur), i certificats d’ingressos i conveni de pràctiques (en cas de ser becari).

En cas de resultar adjudicatari, la durada del contracte de lloguer serà de cinc anys. Amb les persones admeses que no resultin adjudicatàries es farà una llista d’espera, que s’ordenarà per sorteig i que servirà per cobrir les eventuals baixes que es produeixin abans de complir el termini d’arrendament. Aquest llistat tindrà una vigència de dos anys.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Algú em podria dir més o menys quan s'adjudicaran els pisos, i quan està prevista l'entrega?