martes, 21 de octubre de 2008

Comencen les obres de remodelació de l'estació de Terra Nostra



Les obres de modernització integral de l'estació de Rodalies de Terra Nostra (Montcada i Reixac - Santa Maria) ja han començat.
L'actuació, amb una durada prevista de 14 mesos, contempla la construcció d'un nou edifici de viatgers i un pas inferior amb l'objectiu d'incrementar els nivells de seguretat i la qualitat del servei, així com adaptar les instal·lacions a les persones amb mobilitat reduïda.
El nou edifici s'ubicarà al solar que ocupa l'actual, que s'enderrocarà, cosa que permetrà adequar les instal·lacions a les necessitats actuals de l'explotació ferroviària i garantir una atenció de qualitat als usuaris.
Estarà adaptat a les persones amb mobilitat reduïda, disposarà de més de 200 m2, amb controls d'accés i serveis d'ús públic, guixetes, màquines d'autovenda i cafeteria.Pel que fa al nou pas inferior que connectarà les dues andanes, permetrà també la circulació de vianants entre les dues zones urbanes annexes a l'estació.
Estarà dotat d'escales i quatre ascensors per facilitar l'accés a les persones amb dificultats de mobilitat.L'actuació, a càrrec de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), suposa una inversió de 2,51 milions d'euros.
El nivell de les andanes pujarà 68 centímetres respecte a les vies per tal de millorar l'accessibilitat als trens i s'ampliarà l'andana 1, en l'accés de la qual s'instal·laran nous controls.
A la zona d'andanes també es construiran noves marquesines.
Les obres es completaran amb el condicionament de la plaça d'accés a l'estació, situada a la confluència dels carrers Montsant i Priorat; la construcció d'un nou tancament a tot el recinte ferroviari i la remodelació d'una edificació tècnica.
Durant l'execució dels treballs es garantirà la funcionalitat de l'estació i de l'explotació mitjançant el muntatge d'un pas elevat, guixetes i accessos provisionals.

No hay comentarios: