miércoles, 15 de octubre de 2008

Més de 36.000 euros per a projectes de cooperació


L’Ajuntament de Montcada i Reixac aportarà 36.060,73 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal de donar suport a dos projectes de cooperació, un a La Paz Centro (Nicaragua) i l’altre a Tetuan (Marroc).

D’una banda, 20.000 euros d’aquest total aniran destinats a la reconstrucció de l’antiga estació de tren de la Paz Centro, municipi agermanat amb Montcada i Reixac, i reconvertir-la en un centre cultural, lúdic i d’esports per als més joves. Aquest projecte contribuirà al rescat del patrimoni cultural i així mateix a l’obertura de dues microempreses d’aliments i artesanies dins les seves instal·lacions.

En segon lloc, els 16.060,73 euros restants s’empraran en la construcció d’un centre de reeducació i rehabilitació per a discapacitats a Tetuan.
En concret es tracta d’un servei d’hidrorehabilitació que es dissenyarà i perfilarà segons les necessitats dels usuaris a fi de reforçar les seves habilitats i competències, que en el cas dels infants els ajudarà a millorar la seva evolució i potenciar el seu ritme d’aprenentatge.
El centre constarà de dos pavellons separats i units per una implantació d’un sistema de serveis necessaris i indispensables. Aquest projecte és fruit del darrer viatge a aquest país marroquí d’una Comissió de Montcada i Reixac i el Fons Català.

No hay comentarios: