jueves, 9 de octubre de 2008

356.853 euros per a projectes per incentivar l’ocupació laboral


L’Ajuntament de Montcada i Reixat ha rebut una subvenció de 356.853 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya per a la realització de projectes i accions per a l’ocupació en el període 2008-09, en concret per a la contractació laboral de persones amb dificultats per accedir al mercat de treball per desenvolupar feines d’interès i benefici per a la comunitat.

En concret, aquesta aportació anirà destinada al desenvolupament de projectes derivats de l’aprovació del Pla de Recepció i Acollida Municipal (PRAM) vers la població nouvinguda, a accions per a joves i de mediació veïnal al barri de la Ribera, treballs de conservació i neteja a les zones verdes de diferents barris i de reparació i remodelació de manteniment d’obra pública i edificis municipals. També s’adreçaran al finançament de programes com el de transició Escola- Treball i el Mentrestant, que té com a objectiu facilitar un espai on els pares puguin deixar els seus fills durant unes hores al dia de forma gratuïta i a canvi demanar la seva col•laboració unes hores a la setmana. Per al 2009, a més d’aquests, també es dedicarà una partida per a accions de suport als serveis d’informació dels Serveis Socials.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes, ha explicat que “amb aquestes accions volem afavorir la inserció laboral d’aquelles persones amb risc d’exclusió en el mercat del treball”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Montcada i Reixac oferirà un curs de formació ocupacional de soldador d’estructures metàl•liques lleugeres destinat a persones en situació d’atur, pel qual aportarà 12.250 euros. El curs tindrà una durada de 350 hores lectives, organitzades en dos mòduls, de 330 hores de soldadura i 20 de prevenció de riscos laborals.

No hay comentarios: