miércoles, 8 de octubre de 2008

L’Ajuntament de Montcada i Reixac tornarà a precintar divendres l’empresa TRAYMAS

Vista aérea

Foto: Pepe Martínez
Agents de la Policia Local de Montcada i Reixac han lliurat aquest matí als propietaris de l’empresa Transporte y Almacenaje de Materiales Siderúrgicos, SL (TRAYMAS) la resolució d’Alcaldia que determina el precinte del dipòsit de ferralla ubicat al carrer Bifurcació del barri de Can Sant Joan per al proper divendres, 10 d’octubre, a les 11 hores.

El cessament definitiu de l’activitat i desmuntatge de les instal·lacions havia estat resolt pel conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, el 14 de desembre de 2007. L’empresa disposava de 60 dies per donar-li compliment, i, un cop superat el termini, el conseller va dictar una nova resolució que determinava l’execució forçosa subsidiària del cessament de l’activitat. Així, la Policia Local de Montcada i Reixac va procedir al precinte de la instal·lació el 7 de març. TRAYMAS, però, va recórrer a la justícia, mantenint l’activitat mentre no hi hagués una sentència definitiva.

Ahir, 7 d’octubre, la directora general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Maria Comellas, de conformitat amb la darrera resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l’estat de la mesura cautelar de suspensió, va comunicar per escrit a l’alcalde, César Arrizabalaga, que procedeix fer efectiva la resolució que ordena l’execució del cessament de l’activitat.

“El tancament de la ferralleria per fi és una realitat. Hem hagut de recórrer un camí molt llarg i fatigós. L’empresa ha utilitzat totes les eines al seu abast per allargar el procés al màxim, malgrat que hem fet tot el possible per aturar de forma immediata una activitat del tot il·legal”, ha explicat l’alcalde.

A la ferralleria es realitzaven les activitats de càrrega, descàrrega, manipulació, tria i emmagatzematge de materials diversos en unes condicions inadequades, que provocaven moltes molèsties per sorolls, immissió de partícules i impacte visual als veïns i veïnes de Can Sant Joan.

No hay comentarios: