martes, 7 de octubre de 2008

L’ARE de Mas Duran tindrà 1.059 habitatges protegits i 83.000 m2 d’equipaments


Si quieres ver la imagen en grande clica en ella.
L’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Montcada i Reixac tindrà 2.087 habitatges, 1.059 dels quals seran protegits. El nou sector, amb 43 hectàrees, s’ubicarà a Mas Duran, disposarà de tots els serveis i equipaments necessaris, així com més de 138.000 metres quadrats de zones verdes.

Les ARE són un dels instruments contemplats pel Decret llei de mesures urgents en matèria urbanística, impulsat per la Generalitat de Catalunya per tal d’obtenir de manera immediata sòl per a la construcció d’habitatge assequible. En total, se n’han definit 94, distribuïdes en 80 municipis, nou de les quals al Vallès Occidental.

L’ARE de Mas Duran és fruit del treball conjunt entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Després que la Comissió d’Urbanisme de Barcelona hagi aprovat de forma inicial el Pla Director Urbanístic que defineix les característiques de la futura àrea residencial, s’ha obert un període d’informació pública, durant el qual es poden presentar al·legacions. L’aprovació definitiva és prevista per al març de 2009.

Les ARE asseguren una elevada qualitat urbanística i garantiran a la seva població la disposició dels equipaments necessaris. A Mas Duran es reservaran prop de 83.000 m2 per a aquesta finalitat, que permetran construir un centre cívic amb punt d’atenció ciutadana, un hotel d’entitats, una escola bressol, un CEIP i un casal d’avis, entre d’altres.

A més dels 1.059 habitatges protegits (en règim general, especial i de preu concertat), es destinaran prop de 6.000 m2 de sostre a habitatge dotacional, cosa que possibilitarà la construcció de 120 pisos destinats a persones amb necessitats d’assistència social. D’altra banda, un total de 28.800 m2 de sostre seran per a activitat comercial.

L’ARE de Mas Duran permetrà crear continuïtat urbana entre Mas Rampinyo i Can Pomada; establir les condicions de pas del futur vial de connexió entre l’autopista C-58 i la carretera C-17, de manera que no suposi una nova barrera física; protegir els sòls amb major interès paisatgístic, com el torrent de Rocamora i la seva vegetació de ribera, i el torrent de Can Duran, preservant el corredor natural entre Sentmenat i Montcada i Reixac.

El desenvolupament de l’ARE tindrà en compte mesures per garantir la sostenibilitat pel que fa a la gestió del cicle de l’aigua, la gestió i producció de l’energia, la gestió i tractament de residus urbans, la qualitat ambiental i atmosfèrica, i la mobilitat, garantint la connexió amb la resta del municipi.

En qüestió de mobilitat, el planejament preveu l’habilitació d’una xarxa de carrils bici, itineraris per a vianants, àrees de velocitat limitada a 30 km/h, i la creació d’una nova línia urbana d’autobús que enllaçarà tot el sector amb l’estació de Renfe de Mas Rampinyo.

No hay comentarios: