jueves, 16 de abril de 2009

Tret de sortida als actes de Sant Jordi amb la VIII Jornada Juan Ramón Masoliver

La Casa de la Vila va acollir ahir al vespre la celebració la VIII Jornada Juan Ramón Masoliver, organitzada per la Fundació que porta el seu nom en col·laboració amb l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Amb aquest acte es dóna el tret de sortida al programa d’actes organitzats al municipi per a la diada de Sant Jordi.

La periodista i crítica literària Sònia Hernández, va ser la conductora de l’acte. Enguany la jornada ha girat entorn la “Lectura de poesia” i ha consistit en una xerrada en la qual han participat Francesc Parcerisas, Enrique Badosa, Juan Antonio Masoliver i José Corredor-Matheos. Tots quatre van conèixer personalment Juan Ramón Masoliver. Parcerisas (Begues, 1944)­ és membre destacat de la generació dels 70 i ha rebut premis com el de Literatura Catalana de la Generalitat; Badosa (Barcelona, 1927) és periodista i crític i va obtenir la Creu de Sant Jordi el 2006. Masoliver (Barcelona, 1966) és crític de La Vanguardia, des d’on ha esdevingut una veu de referència i Corredor-Matheos (Alcázar de San Juan, 1929) és un poeta reconegut.

Les Jornades Literàries, celebrades des de l’any 2002, tenen com a objectiu promoure el debat sobre l’actual marc cultural català i espanyol, a través d’un autor convidat i sempre tenint en compte la figura de Juan Ramón Masoliver, personatge erudit del món de les lletres establert al municipi des de mitjan dels anys cinquanta i mort el 1997.

La Fundació ha estrenat recentment un espai a la nova Biblioteca Elisenda de Montcada. Des del 28 de març i durant uns mesos la sala exhibeix una mostra que fa un recorregut per la vida de Juan Ramón Masoliver.

No hay comentarios: