jueves, 16 de abril de 2009

La connexió entre els dos sentits de la C-17 es trasllada 100 metres a partir de demà






Si quieres ver las imágenes en grande, clica sobre ellas.
La connexió entre els dos sentits de la C17 que actualment està ubicada entre el carrer Segre i l’avinguda Catalunya es traslladarà 100 metres en sentit Vic (PK5) a partir de demà, 17 d’abril, al matí. Aquesta actuació estava prevista fer-la el passat 15 d’abril però degut al retard de l’urbanització d’una parcel·la al carrer Estaninslau Abadal es va haver d’ajornar uns dies.

La modificació es produeix per tal que els operaris puguin acabar el tronc central que permetrà el trànsit soterrat. Posteriorment es durà a terme la construcció de la futura rotonda sobre el túnel que es situarà a l’alçada del carrer Castelló. El nou vial, que estarà semaforitzat, tindrà dos carrils i es situarà a la zona de l’antiga cruïlla que hi ha al costat de la passarel·la de vianants, a l’alçada del carrer Estaninslau Abadal. Això permetrà l’accés al barri de Mas Rampinyo, la connexió amb el barri de Mas Durán pel pas a nivell de la línia de Vic i el canvi de sentit per a vehicles i autobusos en direcció Barcelona.

Mentre durin aquestes obres l’avinguda Catalunya serà, entre els carrers Palamós i Sant Ramon, només d’un únic sentit de circulació en direcció Montcada Centre. Per tant serà obligatori el gir a la esquerra pel carrer Sant Ramón fins a Alt de Sant Pere. A més, la parada de la línia 96 de TMB que hi ha a l’encreuament d’aquest dos carrers romandrà anul·lada temporalment, mantenint-se la que hi ha al carrer Palamós.

Segons les condicions del trànsit, també s’ha previst un altre itinerari recomendat. Els conductors que vulguin realitzar aquesta maniobra es podran incorporar a la C17 en sentit Barcelona a l’antiga carretera N152, a l’alçada de la desapareguda fàbrica IAR (IGNIS).


Canvis al carrer Beat Oriol i Can Tapiola a partir del proper dilluns 20

A més d’aquesta actuació, a partir del proper 20 d’abril les obres d’urbanització de la rampa de sortida del túnel, a l’alçada de la plaça d’Águilas i el carrer Carrerada, obligaran a tallar definitivament la connexió que fins ara unia el carrer Beat Oriol amb la C17 en sentit Vic. A partir d’aquesta data, els vehicles procedents de Mas Rampinyo i de la carretera de Ripollet que vulguin dirigir-se al barri de Carrerada o en direcció La Llagosta hauran de desviar-se per l’interior del polígon Can Tapioles (carrer Narcís Monturiol i Can Tapiola) i transitaran pel nou vial que creua la C17 per la seva part interior. Aquesta nova connexió enllaçarà amb un lateral (on abans estaven ubicats els horts) fins la carretera nacional a l’alçada del pont de la línia ferroviària de Vic.

Aquesta nova incorporació també permetrà eliminar definitivament els semàfors del carrer Beat Oriol amb la C17, que provocaven llargues retencions del trànsit. Coincidint amb aquesta fase de la intervenció, també s’eliminarà la xicana existent fins ara, en sentit Barcelona, a l’alçada del polígon industrial Can Tapioles, i recuperarà el seu trajecte original de la carretera.

Posteriorment, al final del mes de maig, l’empresa Corsán-Corviam, encarregada de les obres, té prevista la urbanització d’una part de la futura rotonda sobre el túnel que es situarà a l’alçada del carrer Castelló i que facilitarà el trànsit entre Pla d’en Coll i Mas Rampinyo. Aquest nou accés eliminarà el pas provisional que s’ha instal·lat a la zona de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

No hay comentarios: