jueves, 16 de abril de 2009

Primer fascicle del llibre L’Abans Montcada i Reixac per Sant Jordi

Foto: Carrer Major cedida per Premsa L'Ajuntament.
El proper 22 d’abril es presentarà públicament i coincidint amb els actes de Sant Jordi, el primer número del col·leccionable L’Abans Montcada i Reixac.
Aquesta publicació, realitzada per l’historiador montcadenc Jaume Alcázar, recull la història gràfica del municipi en 50 fascicles i es podrà trobar setmanalment a totes les llibreries i quioscos de Montcada i Reixac al preu de 2,50 euros. La publicació recupera i difon, mitjançant fotografies i textos, la realitat viscuda entre 1891 i 1975 al municipi. L’Abans Montcada i Reixac és un compendi d’imatges que recull diferents temàtiques que van des de les festes i activitats de lleure fins els transports i els comerços, passant per carrers, masies, oficis, tradicions, entre d'altres.
El setembre de 2008 Ajuntament i editorial van signar un conveni per a l'elaboració d'aquest volum que, un cop finalitzat, tindrà 824 pàgines i reproduirà aproximadament 900 fotografies restaurades digitalment. El Consistori va proposar per coordinar i dirigir aquest projecte a Alcázar, historiador local i autor de nombrosos llibres i articles de caire històric del municipi. Durant aquests mesos l’editorial i el Consistori han realitzat una campanya conjunta perquè els montcadencs i montcadenques col·laboressin en l’elaboració d’aquest gran llibre. De moment, s’han recollit més de 2.600 imatges gràfiques de fons d'arxius, de fotògrafs professionals i amateurs i de particulars que han estat cedides amb la finalitat d'il·lustrar el recull.
Jaume Alcázar, responsable de l'elaboració del llibre, també ha comptat amb el suport d'un consell assessor format pel cap de Comunicació de l'Ajuntament, Àngel Acín; representants de la Fundació Cultural Montcada: Núria Cervera, Antoni Orihuela, Joan Bertrán, Jaume Cunill, Josep Capella i Martí Centelles; de l'Agrupació Fotogràfica: Òscar Barcons i Àngel Henares; i del món cultural: Elisa Riera, Fidel Casajoana, Cèsar Vilagut i Pilar Palenciano.
El col·leccionable L’Abans Montcada i Reixac es podrà aconseguir a totes les llibreries i quioscos del municipi. El primer lliurament és gratuït i conté el primer fascicle, les cobertes i les sobrecobertes. A partir del segon número, el preu serà de 2,50 euros i la seva periodicitat serà setmanal fins a completar el llibre.

No hay comentarios: