jueves, 23 de abril de 2009

L'Abans, recull gràfic 1891-1975 de Montcada i Reixac


Ahir es va presentar en el Auditori Municipal i amb un ple absolut d'assistents a l'acte el col•leccionable “L’Abans, recull gràfic des de 1891 al 1975 de Montcada i Reixac”.
El col•leccionable es composa de 50 fascícles que es podran adquirir setmanalment en les llibreries i kioscos de la ciutat a 2,50€ exemplar.
Es té previst publicar 1.400 fascícles setmanals i al final dels lliuraments la publicació de 500 llibres aproximadament que contindran unes 800 pàgines, prologades per Mossén José María Torras.
El montcadenc Jaume Alcázar Parera, llicenciat en Història, és l'autor del recull gràfic i ha contat amb la col•laboració de l'Agrupació Fotogràfica de Montcada, la Fundació Cultural Montcada, Elisa Riera, César Vilagut, Angel Acin, Pilar Valenciano i amb l'Arxiu Matllo Aguilar entre uns altres així com amb infinitat de montcadencs que ha col•laborat amb els seus relats i fotografies familiars.
Alcázar va agrair les col•laboracions que sense elles hagués estat impossible dotar al llibre de records, arrels i sentiments. S'han rebut més de 2.500 fotografies de les quals es publicaran 950 aproximadament.
Alcázar va aprofitar l'oportunitat per a demanar a l'Alcalde la creació d'un Arxiu Històric Fotogràfic de la ciutat.



Ayer se presentó en el Auditori Municipal y con un lleno absoluto de asistentes al acto el coleccionable “ L’Abans, recull gràfic desde 1891 al 1975 de Montcada i Reixac”.
El coleccionable lo componen 50 fascículos que se podrán adquirir semanalmente en las librerías y kioscos de la ciudad a 2,50€ ejemplar. Se tiene previsto publicar 1.400 fascículos semanales y al final de las entregas la publicación de 500 libros aproximadamente que contaran con unas 800 páginas, prologadas por Mossen José María Torras.
El Montcadenc Jaume Alcázar Parera, licenciado en Historia, es el autor del recull gràfic y ha contado con la colaboración de la Agrupación Fotográfica de Montcada, la Fundació Cultural Montcada, Elisa Riera, César Vilagut, Angel Acin, Pilar Valenciano y con el Archivo Matllo Aguilar entre otros así como con infinidad de montcadencs que ha colaborado con sus relatos y fotografías familiares.
Alcázar agradeció las colaboraciones ya que sin ellas hubiera sido imposible dotar al libro de recuerdos, raíces y sentimientos.
Se han recibido más de 2.500 fotografías de las cuales se publicaran 950 aproximadamente.
Alcázar aprovechó la oportunidad para pedir al Alcalde la creación de un Archivo Histórico Fotográfico de la ciudad.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Simplemente muy mal falta de información