martes, 14 de abril de 2009

La Fira del Llibre es trasllada aquest any a la rambla dels Països Catalans

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha organitzat un complet programa d’activitats culturals per celebrar la diada de Sant Jordi. Com a principal novetat, enguany la Fira del Llibre es traslladarà a la rambla dels Països Catalans amb motiu de les obres de remodelació del carrer Major. La fira s’instal·larà el mateix dia de Sant Jordi i acollirà una trentena de parades de llibres, roses, entitats, fleques o escoles, entre d’altres. Els interessats la podran visitar des de les 10.30 fins a les 20h. En aquest mateix espai es duran a terme dos tallers pels més petits organitzats per l’Espai Jove Can Tauler: un d’enlairada de missatges i un altre de titelles de dit. Aquestes activitats es faran de 17.30 a 19.30 hores A més, la Biblioteca de Can Sant Joan posarà un racó de contes per a nens i nenes i una paradeta on farà servei de préstec de llibres.

La Fira del Llibre es complementa amb altres activitats prèvies i posteriors a la diada. El programa començarà el dimecres 15 d’abril a les 19.30h amb la celebració de la VIII Jornada literària Juan Ramón Masoliver, “Lectures de poesia”, amb la participació d’Enrique Badoda, Francsec Parcerisas, Juan Antonio Masoliver i José Corredor-Matheos. El dijous 16 a les 18h tindrà lloc a l’Auditori Municipal el lliurament de premis del concurs de punts de llibre Guanya’t un punt . Des d’aquest dia i fins al 3 de maig els punts presentats romandran exposats a la Sala d’exposicions de la Casa de la Vila. El divendres 17, a les 18h a l’Auditori Municipal, serà el torn del concurs Els contes d’en Sergi, que enguany arriba a la desena edició. Per celebrar aquesta fita, el Grup La Ballesta ha editat un llibre recopilatori amb una selecció dels contes publicats al llarg d’aquest deu anys.

Els actes continuaran el cap de setmana. El dissabte 18 d’abril a les 21h del vespre es celebrarà un sopar literari al restaurant Sant Lluc en el transcurs del qual es celebrarà el lliurament de premis de la 5ena edició del Premi Microrelats i la presentació de microOrganismes, recopilatori dels millors contes de la convocatòria d’enguany. Les reserves per aquest sopar es poden fer abans del 15 d’abril al 93 5726474 (ext 1030) o a l’adreça electrònica: elbasar@montcada.org. El preu és de 20 euros.

El dimarts 21 d’abril a les 19.30h l’Auditori Municipal acollirà la presentació del llibre Vet aquí un gat 2008 i es celebrarà el veredicte del Premi amb el mateix nom. Com a novetat, dins dels actes de la celebració de la diada enguany es durà a terme a l’Auditori la presentació del primer fascicle L’Abans Montcada i Reixac, editat per l’editorial Efadós amb la col·laboració de l’Àrea de Presidència de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. L’acte es celebrarà a les 19.30h. Aquesta publicació, realitzada per l’historiador montcadenc Jaume Alcázar, recull la història gràfica del municipi en 50 fascicles i es podrà trobar setmanalment a totes les llibreries i quioscos de Montcada i Reixac al preu de 2,50 euros.

El dilluns 29 d’abril a les 19h les instal·lacions de la Biblioteca Elisenda de Montcada acolliran el seu primer acte, en concret, la conferència La invisibilitat de la dona a la història, a càrrec d’Isabel Segura Soriano.

La diada al barri de Can Sant Joan

El dissabte 18 d’abril la Biblioteca de Can Sant Joan ha organitzat la I Trobada de col·leccionistes de punts de llibre i la tradicional biblioteca al carrer. De 10.30 a 14h s’habilitarà un espai d’intercanvi de punts de llibre al carrer Reixagó i la biblioteca posarà una parada amb les últimes novetats literàries. La mateixa biblioteca celebrarà dos actes més: una hora del conte el divendres 24 a les 18h i una “bibliogimcana”, el dissabte 25 de 10 a 14h. Aquesta especial gimcana està pensada per a tota la família i hi haurà dues categories; una infantil, per a nens i nenes de 3 a 7 anys, i una per a adults, els majors de 14 anys. El grup poden ser de 2 a 3 persones i cal inscriure’s a la Biblioteca de Can Sant Joan en l’horari habitual de l’equipament.

No hay comentarios: