martes, 12 de mayo de 2009

Rebuig municipal a l’anunci d’Adif d’adjudicar la nau de Montcada-Bifurcación

L’anunci de l’Administrador d’Infrastructures Ferroviàries (Adif) de l’adjudicació dels treballs per al trasllat dels serveis de manteniment i infrastructura i la construcció d’un nau taller a l’entorn de l’estació de Montcada-Bifurcació, a Can Sant Joan, ha generat malestar i desconfiança per part de l’Ajuntament. Aquesta reacció es produeix després que Adif hagi incomplert el seu compromís, adquirit a les reunions prèvies, d’informar al Consistori sobre el projecte definitiu abans d’adjudicar les obres. L’Alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha manifestat que “de moment ja s’estan trencant els pactes entre les administracions i des de l’Ajuntament defensarem els interessos i el benestar de la nostra ciutadania fins a les darreres conseqüències i no tolerarem cap nou maltractament del nostre municipi”.

En una primera reunió, una representació d’Adif va mostrar a responsables municipals el projecte que tenien intenció d’executar als voltants de l’estació de Montcada-Birfurcació. La primera reacció municipal va ser de total oposició a la idea d’Adif perquè era contrària a les al·legacions presentades davant el Ministeri de Foment en l’estudi informatiu del desdoblament de la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà, en el que feia referència al tractament de l’estació de Montcada-Bifurcació.

Arrel d’aquella primera trobada, es va concertar una segona reunió urgent a la seu de la Delegació de Govern, a Barcelona, a la qual hi van assistir representants d’Adif, de l’Ajuntament -amb l’Alcalde al capdavant-, i de la pròpia Delegació. Per part del Consistori es va deixar molt clar que Montcada i Reixac estava totalment oberta a col·laborar en la millora de les comunicacions ferroviàries, sempre i que les iniciatives provinents de qualsevol administració “tinguessin la sensibilitat que mereix aquesta ciutat i contribuïssin a millorar també la situació històrica de maltractament patit per Montcada i Reixac amb motiu del pas de les infrastructures pel seu terme municipal”.

L’acord assumit per totes les parts a la reunió a la Delegació de Govern es va centrar en el compromís de presentar una nova proposta per part d’Adif a l’Ajuntament, per tal que es pogués arribar a una solució que procuri donar compliment als interessos estatals i a les reivindicacions municipals, garantint la pacificació de qualsevol actuació d’àmbit ferroviari a Montcada i Reixac amb l’entorn que les envolti.

La notícia publicada aquesta setmana als mitjans de comunicació ha sorprès desagradablement els responsables municipals, en un moment en el qual s’està treballant, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment, per tal d’assolir un acord definitiu per al desdoblament de la línia de Vic, al seu pas per Montcada, que respecti al màxim les indicacions municipals respecte diversos punts de la ciutat.

Arrizabalaga, afirma que “volem seguir amb l’esperit del conveni signat per al soterrament de la línia de Portbou, en el qual es va donar compliment als interessos de l’Estat, de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament”. Però l’alcalde també recorda que “l’època en la qual s’executaven obres d’infrastructures a Montcada i Reixac sense tenir en compte la ciutat ja s’ha acabat”.

No hay comentarios: