sábado, 24 de enero de 2009

"VIA MANDARINA", a la venta el 23 de Febrer

El próximo 6 de Febrero La Pegatina hará la presentación anticipada del disco para los vecinos de Montcada en el Casino Terra Nostra, en compañía de Gambeat ( bajista de Manu Chao) que está produciendo el nuevo directo para Via Mandarina Tour 2009.
El proper 23 de febrer es podrà veure per primera vegada en una tenda de discos un treball de La Pegatina. El grup ha fitxat per la discogràfica Kasba Music amb motiu del seu segon disc, "Via Mandarina".
L'anterior treball, "Al Carrer!" (2007) va ser autoeditat, autoproduït i autodistribuït (bars, amics, concerts i una perruqueria). Se'n van vendre més de 4.500 còpies i se'n van descarregar més de 180.000. Tot un esforç que s'ha vist reflectit amb una gira (Conxi Tour 2008) que ha arribat als 80 concerts amb un final de gira a la sala Apolo de Barcelona amb totes les entrades venudes 10 dies abans. Cap grup ha aconseguit una cosa així sense tenir darrera una discogràfica, un self-made que ha captivat a tothom gràcies a la frescura del projecte i de la música.

Si a l'anterior disc van col·laborar artistes com Manu Chao, Gambeat o Che Sudaka, aquest cop tampoc es queden curts amb la participació de D'Callaos, El Puchero del Hortelano i una coproducció amb el Projecte Meninos de Rua de São Paulo de Brasil, concretament amb el Grupo Eureca de Percussão de Campinas. També han posat el seu gra de sorra l'Albert Costa de la Always Driking Marching Band i el Diego Castro de La Limoncello.

"Via Mandarina" significa una gran evolució a tots els nivells del que era La Pegatina al 2007 quan va presentar el seu disc de debut. Els ha crescut la veu, l'experiència, el gust per les coses ben fetes i se'ls ha sumat al trajecte dos instruments com la trompeta i l'acordió, que tenen com a característica comuna el poder de fer sentir melangia i alegria a parts iguals.

"Via Mandarina" és una combinació fresca de música juganera i ballable alhora, tenint com a referent el que ells denominen la "rumba urbana" (alguns l'anomenen "punk fet amb caixó flamenc i guitarra espanyola"). Al disc hi trobarem 14 temes cantats en català, castellà, gallec i portugués, 14 temes on hi podrem endevinar una adaptació d'un tema dels Mártires del Compás i una altra del mític grup granadí Tatamka.

El disc ha estat enregistrat a l'estudi La Atlántida (Barcelona) per Mario Patiño i masteritzat per Yves Roussel.

El 23F, a part d'estar a les tendes, el "Via Mandarina" es podrà descarregar gratuïtament del web de La Pegatina:
www.lapegatina.com.


Les primeres dates de presentació del disc ja confirmades són les següents:

4 març - Fnac Triangle (Barcelona)
7 març - La Boîte (Lleida)
13 març - Kafe Antzoki (Durango - Bilbao)
14 març - Kafe Antzoki (Ondarru - Bilbao)
15 març - Aturuxo (Bueu - Pontevedra)
18 març - Auriense (Ourense)
19 març - Salón Parroquial (Ponteareas)
21 març - Mobby Dick (Madrid)
24 març - Sala Juglar (Madrid)
27 març - Presentació Oficial del Disc a la Sala Salamandra (L'Hospitalet)
4 abril - Faktoria de les Arts (Terrassa)

No hay comentarios: