viernes, 16 de enero de 2009

En marxa el projecte d’estalvi energètic als edificis que es rehabilitaran a La Ribera

Foto cedida per Prema L'Ajuntament
El projecte de mesura de consum d’energia als edificis de La Ribera ja està en marxa. Ahir tècnics de l’iMat – Centre Tecnològic de la Construcció van instal·lar els primers aparells per monitoritzar els hàbits de consum de gas de calefacció dels residents en els edificis que es rehabilitaran enguany en el marc del Pla Integral de La Ribera.

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Montcada i Reixac amb la col·laboració de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i l’iMat, compta amb la participació dels veïns dels quatre blocs que iniciaran obres de rehabilitació dels elements comuns a partir del març (Pl. Ribera 9, C. Conca 2, C. Conca 5 i C. Conca 6). En concret, els aparells de mesura s’estan col·locant en tres habitatges de cada edifici.

El Consistori vol aprofitar el procés de rehabilitació per engegar una iniciativa pionera que permetrà valorar l’estalvi energètic que comportaran les obres i obtenir, així, informació valuosa que servirà per establir futures propostes de millora energètica i ambiental tant al mateix barri com en altres punts del municipi.

A partir de les dades reals de consum, i tenint en compte les característiques detallades dels habitatges, es podran relacionar els costos econòmics d’inversió en la rehabilitació amb els estalvis econòmics derivats de l’estalvi energètic. A més, l’estudi contemplarà un balanç ambiental referit a la reducció en emissions de CO2 que comportarà la rehabilitació dels edificis.

Fins al març es recolliran les dades, i, un cop finalitzades les obres, es repetirà el procés els mateixos mesos de 2010 per tal de comparar les dades i analitzar-les. És previst que durant l’abril i el maig de 2010 s’enllestirà l’informe final del projecte.

La iniciativa és pionera a Catalunya i té un important component mediambiental, ja que els resultats que s’obtinguin serviran per valorar l’efecte global de la rehabilitació del barri respecte al canvi climàtic per la disminució d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

No hay comentarios: