viernes, 5 de junio de 2009

Posada en servei del tram soterrat de la C-17

El tram soterrat de la carretera C-17 al seu pas per Montcada i Reixac es posarà en servei el proper dilluns, 8 de juny a les 17 hores.

L’acte públic tindrà lloc a la boca del túnel situada a l’alçada de l’encreuament dels carrers Pla de Matabous i Segre, davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Hi assistiran les autoritats municipals; el conseller Nadal; el secretari de Mobilitat, i el president de GISA (l’empresa pública impulsora de les obres).

Hi haurà una explicació tècnica de l’actuació mitjançant plafons, els parlaments oficials del conseller Nadal i l’alcalde, i una visita a l’interior del túnel. Tot seguit, la infraestructura quedarà oberta a la circulació de vehicles.

Les obres de soterrament de la carretera C-17 al seu pas per Montcada i Reixac, en el tram comprès entre la plaça d’Espanya i el CEIP Elvira Cuyàs, als barris de Mas Rampinyo i Montcada Nova – Pla d’en Coll, van començar el novembre de 2006. Les executa l’empresa Corsán-Corviam Construcción, per un import superior als 33,5 milions d’euros.

El túnel fa 250 metres de longitud, però el tram sobre el qual s’ha actuat és de 800 metres, entre la plaça Espanya i l’IES Elvira Cuyàs. L’actuació inclou dues rotondes que reordenaran el flux de vehicles en superfície, una a la plaça Espanya (encara en execució), i una altra a l’alçada del carrer Castelló, que ja està parcialment operativa.

Paral·lelament, s’han executat nous vials que milloren la comunicació entre els polígons industrials i els barris de la zona. També s’han iniciat els treballs previs per substituir la passarel·la de vianants que creua la C-17, entre La Rasa i Pla d’en Coll. La nova, amb un disseny modern i funcional, i adaptada a les persones amb dificultats de mobilitat (tindrà ascensors a banda i banda) i a la circulació de bicicletes, serà un referent per als vehicles que circulin per l’autovia.

Un cop s’hagi posat en servei el túnel, l’execució de les obres continuarà als laterals de la C-17, que s’adaptaran a les característiques de la trama urbana (ja no hauran de suportar els més de 51.000 vehicles diaris que circulen per la via).
Està previst que els treballs s’enllesteixin després de l’agost.


L’actuació sobre la C-17 a Montcada i Reixac inclou també la formació d’un nou enllaç amb la carretera N-150 d’accés als barris de Can Sant Joan (Montcada i Reixac) i Vallbona (Barcelona), que es començarà a executar un cop s’enllesteixi la intervenció sobre els laterals del tram soterrat.

No hay comentarios: