miércoles, 24 de junio de 2009

ADIMIR: El col·lectiu vol donar resposta a la falta d’atenció a partir dels 6 anys per als discapacitats

ADIMIR (Associació de persones amb discapacitat, física, psíquica isensorial de Montcada i Reixac) va presentar el passat 16 de juny a la Comissió de Benestar i Immigració del Parlament de Catalunya el projecte decreació d'un centre d'Atenció Integral i Interdisciplinar per a nens discapacitats majors de 6 anys. Aquesta proposta ha estat fonamentada en la mancança de recursos i d’ajudes de caràcter públic i interdisciplinar apartir d’aquesta edat.
La Comissió de Benestar i Immigració del Parlament representada per els portaveus de tots els grups polítics presents: el Sr. Josep Lluís Cleries i Gonzàlez (CiU), la Sra. Consol Prados Martínez (PSC-CIPC), el Sr. Pere Bosch Cuenca (ERC), el Sr. Rafael López i Rueda (PP) i el Sr. Jordi Miralles i Conte (ICV-EUIA), van donar el seu recolzament al projecte destacant la capacitat de treball de l'Associació iel seu compromís social.

Els representants d’ADIMIR, Ana Ballesta i Andrés Jiménez van mostrar la realitat d’aquest col·lectiu recolzat per experts professionals, com el reconegut Neuròleg Pediatre, Sr. Manel Roig i Quilis, que duu més de 15anys proposant: “la creació d’ àrees transversals o mixtes (pediatria -adults), multidisciplinàries per tal de facilitar i millorar la assistènciai el tractament al llarg de la vida dels pacients amb malalties neurològiques d’ inici pediàtriques i supervivència fins l’ edat adulta”.

L’endemà de la compareixença el Sr. Artur Mas, President de CIU, va rebre a ADIMIR en una reunió privada. L’Associació, a més de presentar-li elprojecte, va avançar-li un nou repte: La posada en marxa d’un Centre Pilot d’Atenció Integral i Interdisciplinar a Montcada i Reixac per a nens amb discapacitat majors de 6 anys. L’objectiu del Centre serà demostrar que aquest tipus d’atenció integral pot ser molt exitosa en el desenvolupamentde les persones, tot i que a manca de recursos públics, el Centre començarà a funcionar amb el suport econòmic de les famílies. L'Associació, que es caracteritza per normalitzar i integrar a nens i adults amb discapacitat en diferents activitats del seu municipi : extraescolars,casals, esplais..-, ha manifestat que l'atenció dels infants és insuficientja que solament es cobreix de manera interdisciplinar, a través dels CDIAP’s(Centres de Desenvolupament i Atenció Precoç) l'etapa que va dels 0 als 6anys (etapa clau en el desenvolupament dels nens).

Els nens i els adults amb discapacitat són un grup amb elevat riscd'exclusió social, per les barreres físiques, legals, financeres i també d'actitud a les quals s'han d'enfrontar cada dia.

Per això, Ballesta i Jiménez han demanat als Srs. Diputats : “ Vostès que tenen la capacitat delegislar han de prioritzar polítiques adreçades a aquestes persones de forma que puguin millorar la seva qualitat de vida, i oferir-los oportunitats per a la seva millor adaptació a la societat. A més, si ens ho permeten, els demanem que les polítiques que portin a terme siguin valentes, tant valentes com correspon a la vulnerabilitat de les persones que representem”.

No hay comentarios: