domingo, 14 de junio de 2009

NOTA DE PRENSA DE ADIMIR

ADIMIR, Associació de Discapacitats de MiR presenta al Parlament de Catalunya el projecte per la creació del “Centre d’Atenció Integral” a partir dels 6 anys per a nens amb discapacitat.
ADIMIR, Associació de persones amb discapacitat de Montcada i Reixac, presenta al Parlament de Catalunya el projecte de la creació d’un “CENTRE D’ATENCIÓ INTEGRAL” vinculat al futur Hospital Ernest Lluch de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola del Vallès-Ripollet-Montcada i Reixac i que atendrà a la població d’aquest municipis.
Aquest nou centre integral i interdisciplinar atendría els nens amb discapacitat a partir dels 6 anys i durant tot el seu procés vital al quedar desprotegits uan vegade finalitza el servei d’atenció que fins aquesta edat cobreix els CDIAP’S (Centres de Desenvolupament i Atenció Precoç) que están integrats al Sistema Català.
Aproximadament, la meitat dels usuaris atesos als CDIAPs són donats d’alta i l’altre meitat es deriven cap a diferents serveis com són: centres d’educació especial 3%, CSMIJ 8%, escola ordinària 15%, CREDA 2 %, altres dispositius públics 13% i altres dispositius privats 13%.
Aquestes derivacions, en el cas que es donin , no son cap a centres interdisciplinars i, per tant, aquesta nova situació suposa un trencament pel que fa a l’atenció integral que s’estava rebent fins aquest moment.
D’aquesta manera, s’obre per a les famílies una etapa incerta, amb una important disminució dels recursos i suports, i amb la necessitat de planificar un nou projecte de vida pels seus fills, sense una atenció interdisciplinar i professional que els recolzi. Les famílies no som professionals de la salut, ni dels serveis socials, escolars etc...però hem de buscar aquests recursos d’una forma empírica i en el major dels casos dins de l’àmbit privat.
Els treballs que ADIMIR esta portant a terme es basen en l’experiència de les famílies i de la formació que hem rebut del nostre CDIAP durant 5 o 6 anys. L’objectiu es construir un sistema obert a la vida ciutadana que incideixi en l’integració escolar, social, laboral, autonomia i vida independent.
La mancança més important a destacar és la falta de suport interdisciplinar pels infants a partir dels 6 anys i al llarg de tot el seu cicle vital. Aquesta situació ha estat contrastada amb altres famílies de persones amb discapacitat, associacions i professionals de diferents municipis.
La població potencial susceptible d’esser usuari és d’ aproximadament 6000 persones, d’acord amb les dades del Departament d’Acció Social i Ciutadania, de l’any 2006. Aquest nombre respon a la quantitat de persones amb discapacitat, en xifres absolutes, que pertanyen als municipis de Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola del Vallès.
Parlament de Catalunya, Dimarts 16 de juny a les 17h.

No hay comentarios: