miércoles, 15 de julio de 2009

L’aigua dels pous de la Casa de les Aigües per al reg i la neteja viària

.

l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha adjudicat a Aigües de Barcelona el contracte per a l’execució de les obres del projecte per a l’aprofitament d’aigua dels pous de la Casa de les Aigües per a reg i per a usos de neteja viària, per un import de 127.472,4 euros.

La mesura respon a l’interès del govern local d’aprofitar, en un marc de desenvolupament sostenible, els recursos hídrics subterranis actualment no utilitzats. El projecte s’executarà tenint en compte la línia d’alta qualitat que s’està aplicant per a la rehabilitació de tot el conjunt arquitectònic, joia del modernisme industrial, i la intenció de reforçar la presència de l’aigua com a protagonista del conjunt d’instal·lacions que conformen la Casa de les Aigües.


Està previst que, a més de la utilització per a la neteja viària, l’aigua freàtica de la Casa de les Aigües es pugui connectar amb la xarxa de reg del Parc de les Aigües, un cop finalitzin les obres del pou de ventilació de la línia de tren d’alta velocitat i la posterior restauració del parc.


A més, la Xarxa de Municipis de Qualitat de Barcelona va concedir un ajut de 5.500 euros per als estudis previs a l’adequació i posada en marxa d’un dels pous de la Casa de les Aigües. D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua va concedir 24.500 euros a l’Ajuntament de Montcada i Reixac en el marc de la convocatòria d’ajuts als ens locals per sufragar les despeses derivades de l’adopció d’iniciatives relacionades amb l’estalvi en el consum de l’aigua i amb l’aprofitament de recursos no potables.

No hay comentarios: