martes, 21 de julio de 2009

Conveni per recuperar la memòria històrica de Montcada i Reixac durant el període 1930-1940

.
Conveni d’adhesió al programa de suport a les polítiques comunitàries relacionades amb la memòria històrica i el patrimoni cultural, que subvenciona l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, i que permetrà continuar amb el projecte ‘1930’s. Mirall de canvis’.

Es tracta d’una iniciativa municipal que, a través del Museu Municipal Les Maleses, té l’objectiu de recuperar la memòria històrica del municipi durant el període 1930-1940, implicant la ciutadania en la defensa i protecció del patrimoni cultural. Les actuacions que es desenvoluparan en el marc del projecte seran: la recollida de material gràfic i oral, l’elaboració d’un audiovisual amb el material recollit, la realització d’un taller sobre la memòria històrica, i l’ordenació i catalogació del fons escrit i oral.

La Diputació aportarà els mitjans tècnics necessaris i es farà càrrec de les despeses corresponents a la digitalització del fons documental, la concepció i organització del taller de memòria, i l’adquisició de l’equip d’enregistrament. A més, articularà una comissió de la qual participaran els responsables dels equipaments museístics integrats a la Xarxa de Museus Locals que executin projectes relacionats amb la recuperació de la memòria històrica i el patrimoni cultural mitjançant la participació ciutadana. Aquesta comissió s’encarregarà del seguiment conjunt dels projectes, la posada en comú i avaluació de resultats, assessorament, i disseny d’actuacions futures.

No hay comentarios: