martes, 28 de julio de 2009

La construcció d’un pou de ventilació de l’Alta Velocitat afectarà Jaume I

La construcció del segon pou de ventilació i de sortida d’emergència que tindrà la Línia d’Alta Velocitat (LAV) al seu pas pel municipi afectarà el tram del carrer Jaume I, entre els carrers Rosselló i Provença. Les obres començaran previsiblement el proper mes d’agost.

La construcció d’aquest segon pou suposarà l’eliminació dels aparcaments en cordó i de la zona blava en semibateria al carrer Jaume I. La circulació, tant de vehicles com de transport públic i de persones, no es veurà afectada. De les 16 places de zona blava que es perden amb aquesta actuació es traslladaran només 11 al carrer Jaume I (costat c. Clavell).


Els representants del Consistori han aconseguit que les obres es traslladin a l’aparcament privat del CAP Montcada Centre i a la zona d’arbres que hi ha ubicada al costat del pas a nivell. Els responsables d’Adif han afirmat que els arbres són massa vells i que cal aprofitar aquesta intervenció per treure’ls, ja que quan es facin les actuacions per soterrar les vies de França aquests mateixos arbres s’haurien d’eliminar. El trànsit ferroviari no es podrà interrompre, s’haurà de donar el mateix servei als usuaris dels trens i, per tant, s’hauran de desviar per la zona verda. L’objectiu és que els arbres que ara es perdran es recuperin a la zona lliure que quedarà amb el soterrament amb la línia de França.

El passat mes de març van començar els treballs del primer pou que s’està construint al Parc de les Aigües. En total s’instal·laran 7 pous de ventilació, dels quals un correspon al pou d’atac, ubicat a la confluència dels rius Besòs i Ripoll, al costat del CEIP Font Freda, i un altre al pou d’extracció de la tuneladora, situat a l’alçada del camp de futbol de Vallbona. Els cinc restants estan al Parc de les Aigües –ja iniciat-; el segon que s’inicia ara al carrer Jaume I; el tercer a l’aparcament de l’avinguda de la Unitat, a l’alçada del carrer Llevant; el següent, a Can Sant Joan, a la confluència del passatge Reixagó amb carrer Carril; i l’últim a la confluència del carrer Guadiana amb Rocamora.

No hay comentarios: