viernes, 29 de enero de 2010

Ripollet: Acords del Ple Municipal Gener.

El passat dijous, dia 28, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal del mes de gener, que comptava amb 8 punts a l'ordre del dia, entre els que va destacar la declaració de la Parròquia de Sant Esteve com a bé cultural d'interès local. Aquest acord va comptar amb el suport de tots els grups municipals del consistori.
Així mateix, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo va avançar que aviat es farà públic el Catàleg del Patrimoni Local, amb més de 160 elements catalogats.


Altres punts de la sessió van ser les aprovacions definitives de diferents concessions, com ara el contracte dels serveis energètics del mercat municipal, que va comptar amb els vots a favor de PSC i CiU, el vot en contra del CpR i l'abstenció del PP.


D'altra banda, també es va aprovar definitivament el servei municipal de menjador escolar, a l'empresa Serhs Food, amb el suport de tots els grups a excepció del CpR que va votar en contra. Finalment, també es va donar llum verda a la concessió del viver Els Pinetons a l'empresa Jardinet, amb el vot favorable de PSC i CiU i l'abstenció de l'oposició.
Un altres dels acord adoptats va ser l'aprovació de la nova àrea de salut de Ripollet, que a partir de la propera tardor comptarà amb un nou centre de salut, a la zona Pinetons. Així, la zona de Can Tiana - Pont Vell es dirigirà al CAP II i al CAP La Farigola; del carrer de Padró fins a Can Mas, uns 18.100 habitants, al CAP I, amb capacitat per a 21.000 pacients i del carrer de padró cap a Pinetons, uns 13.100 habitants, al CAP III, que tindrà capacitat per a 16.400 persones.


El Ple també va comptar amb la incorporació d'un punt amb caràcter d'urgència, relacionat amb els fons FEOSL, que consistia en l'adopció al pressupost dels fons de 9 dels 17 projectes presentats, que ja han estat acceptats per part del Ministeri de Política Territorial i Obres Públiques. Es va donar el vistiplau al punt amb el vot favorable de PSC, CiU i PP i l'abstenció del CpR.
A l'apartat de mocions se'n van debatre dues, sobre el sistema de recollida d'escombraries. La primera, presentada del PP, on es proposava un sistema de recollida porta a porta del cartró pels comerços de Ripollet. Va ser rebutjada amb els vots favorables de PP i CpR i en contra del govern. La segona moció, presentada d'urgència pels grups de govern, proposava la creació d'una figura informativa sobre com separar i llençar la borsa a cada contenidor. Va ser aprovada amb els vots favorables de PSC i CiU i en contra de PP i CpR.Ripollet.cat

No hay comentarios: